Laptopa başka bir SSD takılır mı?

1Vali

Centipat
Daha fazla  
Selam. Bu bilgisayar 3.5 yaşında ve ilk aldığımda depolama alanı 100 GB'tı ve bana yetiyordu ama artık yetmiyor. Her bir şey yapacağımda bir uygulamaya silmek istemiyorum. Bilgisayarlardan çok anlamam. Acaba SSD takılıyor mu?

Yanlış bilgi: Bazi modeller eMMC ile gelebilir ve son kullanici yukseltme yapamayabilir.
Modeli nedir? Mevcut diski çıkarıp yerine yenisini takabilirsiniz her modelde ancak bazı modellerde sadece SATA bazılarında sadece M.2 slotu oluyor. Kimisinin iki SSD slotu vesaire oluyor o nedenle modelinin ne olduğunu söylerseniz daha iyi yardım alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopunuzun marka ve modelini biliyorsanız ChatGPT'den yardım alarak SSD takıp takamayacağınızı sorabilirsiniz çünkü bazı laptoplarda SSD çıkartılamıyor ama alternatif olarak bir giriş ile HDD veya SSD bağlayabiliyorsunuz sanırım.

Huawei D15 Matebook.

Kanka Matebook D15'e harici SSD takılır, sorun yok.
USB 3.0 ya da Type-C portlarından bağlanıyor.
Kullanım amacına göre 2 yol var:

1. direkt harici SSD alırsın (Samsung t7, SanDisk Extreme falan gibi) → tak çalıştır.
  2. dahili NVMe SSD + harici SSD kutusu yaparsın → daha ucuza gelir ama biraz uğraş ister.

Hızlı ve taşınabilir istiyorsan Samsung T7 öneririm.
Depolama + F/P arıyorsan Crucial P3 ya da Kingston NV2'yi harici kutuya takmak mantıklı.

İçine ekstra SSD takılamaz bu modelde, tek slot var genelde. Mevcut SSD değiştirilir ama eklenmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı