Laptopa BIOS güncellemesi yapmak tehlikeli mi?

491279

Hectopat
Arkadaşlar selam
Monster Abra A5 v17.2.3 kullanıyorum (i5 11400h, RTX3050 Ti, 16 GB RAM, 500GB SSD )
Laptopun BIOS sürümü güncel değil bunu forumda gördüm. Monster teknik servisi ile iletişime de geçtim ve bana BIOS sürümünün güncel olmadığını söyleyip güncel BIOS sürümünün dosyasını attılar.
BIOS'u güncellemek istiyorum çünkü perfonmasa etkisi varmış.
Sizce bunu internetten yardım alıp yapabilir miyim?
Teknik servis bana servise gönderilip ücretsiz bir şekilde yapabileceklerini ve kendimin de yapabileceğini ama herhangi bir sorun halinde garanti kapsamında olmayacağını söyledi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Risk alma bence gönder servise gitsin.

Hocam bilmiyorum teknik servise verip beklemek istemiyorum. Kayserideyim ankaraya göndericem ne kadar sürer bilmiyorum
O kadar da tehlikeli değil, elektrik kesintisi sıkıntı yaratıyor ancak laptop olduğu için sıkıntı çıkmayacaktır. Yine de laptop şarja takılı bir şekilde işlemi gerçekleştirin.

Şarja takıp güncelleme exe şeklinde ise çift tıklayın güncelleme başlar güncelleme başladıktan sonra elektrik gitmez ve hiçbir şeye tıklamazsanız sorun olmaz.

Hocam bilmiyorum teknik servise verip beklemek istemiyorum. Kayserideyim ankaraya göndericem ne kadar sürer bilmiyorum
En fazla olsa olsa 1-2 hafta sürer. Yanlış bir şey olsa servis senden kaç lira alır geri düzeltmek için ? Onun yerine risk almadan ver onlar halletsin hem kasanın iç temizliğini de yaptırırsın. Korkutmak istemiyorum tabi seni ama işimi şansa bırakmayayım diyorsan gönder gitsin.

Yardımlarınız için Teşekkürler,
Cihaz yeni ve internette bazı şeyler okudum bazıları garanti dışı olmuş, anakartları bozulmuş bunları yaşamaktan ötürü biraz çekiniyorum

Eğer dosya doğru ise, flaşlama yöntemi hatalı değilse bir sorun çıkmayacaktır. Bunlardan emin olduğunuz takdirde yapabilirsiniz, sorun çıkmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…