Çözüldü Laptopa çay döküldü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ahmet_talha61

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Lenovo İdepad Z510
------------------------------>
CPU: İntel Core İ5 4200M 2.50GHz
-------------------------------------->
GPU: Nvidia GeForce GT740M
--------------------------------------->
RAM:16 GB DDR3 1600MHz
-------------------------------------------->
İntenso 500GB Sata SSD
----------------------------------------------->
Meslek
Öğrenci
Elimin değmesi sonucunda klavyenin numpad tarafına çay döküldü. İçini açınca çok fazla değildi ama işaretlediğim bölgede biraz çay vardı. Bezle sıvıları aldım ve tamamen kurusun diye bıraktım. Sizce başka bir şey yapmalı mıyım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250924221922.png
    531,8 KB · Görüntüleme: 59
Çözüm
Anakart tarafına gelmemiş. Bu güzel çünkü anakart üzerindeki devreler daha yoğun. Gözle göremeyeceğin kalıntılar bile oluyor. Bataryayı çıkardıktan sonra izopropil alkol yardımıyla güzelce temizlersin. Zaten kalıcı bir alkol olmadığından günlerce beklemene gerek yok. Birkaç saat kafi. Ama soketi çıkarıp altına da bak. Sokete de gelmiş olabilir. Güzelce temizle. Direkt kurumaya bırakmak bir işe yaramaz aksine oksitlenmeye neden oluyor.
İçini açtıktan sonra ilk yaptığım şey bütün soketleri çıkarmaktı zaten ve sonra kuru bir bezle kuruladım

Oksitlenmemesi için anakartın gelen yerini sadece kolonya ve diş fırçası ile nazikçe silin sorun olmaz Anakarta gelmediyse sorun etmeyin.

Anakart tarafına gelmemiş. Bu güzel çünkü anakart üzerindeki devreler daha yoğun. Gözle göremeyeceğin kalıntılar bile oluyor. Bataryayı çıkardıktan sonra izopropil alkol yardımıyla güzelce temizlersin. Zaten kalıcı bir alkol olmadığından günlerce beklemene gerek yok. Birkaç saat kafi. Ama soketi çıkarıp altına da bak. Sokete de gelmiş olabilir. Güzelce temizle. Direkt kurumaya bırakmak bir işe yaramaz aksine oksitlenmeye neden oluyor.

Çözüm
Hocam sıvıya maruz kalan yeri ıslak yer kalmayacak şekilde temizledim öyle hemen bırakmadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…