Laptopa .exe dosyasından virüs girdi

Hocam o nasıl atılıyor? USB format nasıl kurtarmaz ki?

Hocam USB format Windows'u sil yükle yapar. UEFI formattan hiçbir virüs kaçamaz ama riskleri var düzgün yapmazsanız, UEFI format bilgisayarınızın BIOS'unu 0'lıyor, fabrikadan çıkmış gibi oluyor. Daha beklemeyin, eğer hala devam ediyorsa miner falan da varsa ekran kartınızı emiyordur şu an.

UEFI format zaten USB ile atılıyor. Aynı şey.

USB'den yapılıyor ama bence hala daha sağlam, ama ilk USB format atın. Sorun devam ederse UEFI atarsınız. Ama dediğim gibi çabuk olun ekran kartınızı sömürüyor olabilir şu an.

Kurulum medyası ile temiz kurulum yapmanızı yeterli olacaktır diye düşünüyorum
USB ile Format yani değil mi?

BIOS pilini sök tak yapın
Laptop'un içini açacak kadar risk alamam hocam benim bildiğim bir iş değil. En kötü, bilgisayarcıya götüreceğim o zaman mecbur.

Sorun devam ederse
Hocam sorun dediğiniz nedir tam olarak? Kaspersky Plus'tan bütün her şey açık. Sistem sıcaklığı performansı normal düzeyde şuan. Anormal bir şey yok. Format atmadan önce virüsün hala olup olmadığını anlamanın bir yolu yok mu? Kasma, donma, takılma vs. yok.

Son düzenleme:
Evet USB bellek ile atılan formattan bahsediyorum. Tüm disklerinizi sıfırlayıp tertemiz bir kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.
Peki mesela virüs gerçekten bu sıfırlamadan sağ çıktıysa usb format için rufus işlemiyle ilgili usb'yi bilgisayarıma taktığımda virüs ya usb'ye geçip yeni kuracağım iso dosyasıyla beraber gelirse yeniden? Aslında kaspersky plus felan tüm özellikleri her şey açık. Anormal bir ısınma, donma, takılma da yok ama yine de acayip korkuyorum. Bilgisayarı resmen çöpe atasım var şuan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…