Laptopa .exe dosyasından virüs girdi

Belleğe disk kalıbı yazarken zaten formatladığınız için içine girmesi pek mümkün durmuyor.

O kadar kompleks bir virüs olsaydı direkt bilgisayarı kullanım dışı bırakırdı merak etmeyin.

Ki öyle bir virüsü Linux kullanarak silmiştim zamanında.

Çözümsüz dert olmaz endişe etmeyin.

Son düzenleme:
Anladım, teşekkür ederim.

Bir şey daha soracaktım. Rehber buldum fakat kurulum için farklı cihazlar kullanıyorlar. Ben kurulumu bu cihazdan yaptım ama şimdi ayarlarda bu bilgisayarı sıfırla tuşuna mı basacağım aynı şekilde usbden kurulum için. Sıfırlaya tıklayınca da yerel yeniden yükleme ve bulut indirme yazıyor.

Son düzenleme:
USB belleği takıp sistemi onun üzerinden başlatacaksınız ardından Windows kur ekranı gelecek. Şimdi kur tuşuna basıp yönergeleri takip ederek kurulumu bitireceksiniz.
Yani laptop'da tekrar sıfırlaya basmama gerek yok anladığın kadarıyla. İso'yu flasha yazdırdığıktan sonra sadece yeniden başlat diyip bios sayfasını mı açacağım? Umarım doğru anlamışımdır.

Media Creation Tool ile bütün diskleri silip temiz format atarken hiç böyle bir şey gözlemlemedim dediğin UEFI formatı. Tam olarak nereden nasıl yapılıyor Media Creation Tool ile format atarken?

Ayrıca konu sahibi sıfırlamak yerine temiz kurulum yapmalısınız sanırım ama zaten diğer kişiler de bundan bahsetmişler. Anakart'a bulaşan bir virüs var ise bu durum bayağı kötü ve anlaşılması için uzman olmanız lazım sanırım ama mesajlarınızdan anladığım kadarıyla anlayamazsınız bu durumu. Böyle olası bir durumda ne yapılabilir ben de bilmiyorum. Bir uzman temizlemesi gerekir çünkü Anakart'a bulaştıysa.

Peki bunu kime götürebiliriz yani uzman olarak kim olabilir? Markası Asus, desteğe göndersem çözebilirler mi? Sizce gerçekten anakarta bulaşacak kadar kuvvetli bir virüs mü?

Peki bunu kime götürebiliriz yani uzman olarak kim olabilir? Markası Asus, desteğe göndersem çözebilirler mi? Sizce gerçekten anakarta bulaşacak kadar kuvvetli bir virüs mü?
Bir fikrim yok nasıl temizleneceği konusunda. Bildiğim şey eğer Anakart'a bulaştıysa onu sizin düzeltmeniz sanırım imkansız yani özel uzmanlığa giriyor konu. Virüs çekirdek seviyesinde çalışıyor galiba böyle bir durumda ve bunu antivirüs de anlayamıyor sanırım.

Anakart'a bulaşması çok zor bir olasılık yani böyle bir virüs galiba çok bulunmuyormuş ama sonuçta ihtimal dahilinde. Ne desem boş yani bilemiyorum.

Peki bunu kime götürebiliriz yani uzman olarak kim olabilir? Markası ASUS, desteğe göndersem çözebilirler mi? Sizce gerçekten anakarta bulaşacak kadar kuvvetli bir virüs mü?

Hocam şu an sıkıntı yoksa USB ile format atmanız yeterli bence. Arkadaşların söyledikleri virüsler daha sıkıntılı.

Hocam şu an sıkıntı yoksa USB ile format atmanız yeterli bence. Arkadaşların söyledikleri virüsler daha sıkıntılı.
Hocam kurulum ekranındayım rehberi izleyerek yaptım fakat bu sefer de sürücüleri silerek ilerlediğimiz için wifi görmüyor "hadi sizi bir ağa bağlayalım" kısmında kaldım. Cmd'ye bir şeyler yazarak çözülebiliyormuş sanırım ama klavyeyi de görmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…