Laptopa flash bellek takılınca donuyor

Kusho

Hectopat
Bir flash bellek takmıştım, biraz sorunluydu. İçindeki fotoğraflar açılıyordu ama videolar açılmıyordu. Birkaç ayın ardından tekrar takıp bakayım dedim. Dosya Gezgini dondu, görev çubuğu gidip geldi. USB'yi çıkarıp internet kapalıyken Malwarebytes ile hızlı tarama ve Defender ile tam tarama yaptım, bir şey çıkmadı. USB, bozulduğundan dolayı olmuş olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir flash bellek takmıştım, biraz sorunluydu. İçindeki fotoğraflar açılıyordu ama videolar açılmıyordu. Birkaç ayın ardından tekrar takıp bakayım dedim. Dosya Gezgini dondu, görev çubuğu gidip geldi. USB'yi çıkarıp internet kapalıyken Malwarebytes ile hızlı tarama ve Defender ile tam tarama yaptım, bir şey çıkmadı. USB, bozulduğundan dolayı olmuş olabilir mi?

Hocam Windows, belleği okumaya çalışırken donup Explorer'ı yeniden başlatmak zorunda kalıyor olabilir. Veya flash belleğin donanımsal bir arızası olabilir, yani çip veya kontrolcü kısmı arızalı.

USB başka bir PC de deneyin oda donuyor mu diye kontrol edin.

disk yönetimi (diskmgmt.msc) veya chkdsk komutu ile USB'yi tarayın.

USB belleğin içindekiler önemli değilse, USB'yi exFAT'ya da FAT32 olarak biçimlendirmek (ancak içindeki veriler silinir dikkat edin)

Hala donuyorsa USB bozulmuştur çöpe atın gitsin daha geri dönüşü yok.

O usb yi bilgisayara takmayın mazallah kısa devre yapar anakart yakarsınız makineyi yazık gunah, başıma geldi o yüzden diyorum

O USB'yi bilgisayara takmayın mazallah kısa devre yapar anakart yakarsınız makineyi yazık gunah, başıma geldi o yüzden diyorum.

Evet doğru söylüyorsunuz sonra işlemci falan da çöp olur direkt PC'yi değiştirin daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı