Merhaba arkadaşlar. Kendi laptopumda normal 100 Mbps Ethernet giriş yeri var ben gigabit yapmak istiyorum ama laptopta 3.0 USB portu da yok. Nasıl yapabilirim gigabit Ethernet girişi?
Merhaba arkadaşlar. Kendi laptopumda normal 100 Mbps Ethernet giriş yeri var ben gigabit yapmak istiyorum ama laptopta 3.0 USB portu da yok. Nasıl yapabilirim gigabit Ethernet girişi?
O laptopta Ethernet boardını değiştirsenizde muhtemelen yeni chip bile çalışmayacaktır. Sanırım bayağı eski bir laptop kullanıyorsunuz. Çok eski laptoplarda CPU üzerinden Ethernet bağlantısı için işlenebilecek bant genişliği bile çok yüksek olmayacaktır. Yani imkansızı başarmaya çalışmak gibi bir durum var elinizde. Eğer ki bir Wi-Fi kartı slotunuz varsa ve Wi-Fi Card slotunuza mini PCI-e genişletme kartı takarsanız (Slot destekliyorsa) ve ona da PCI-e Ethernet kartı takarsanız ve laptoptaki işletim sisteminiz/işlemciniz bunu kaldırırsa kullanabilirsiniz.
Ayrıca direkt olarak kullanılabilecek kartlarda kullanıp deneyebilirsiniz fakat slotunuzun PCI-e versiyonu ve hat sayısıda performansı etkileyecektir.