Laptopa güç gelmiyor

• Konuyu başlatan UZo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 15.497

UZo

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
LENOVO LOQ
Nvidia Rtx 3050 6 GB
Intel i5-12450hx
24gb ddr5 ram
512gb m.2 ssd
Meslek
Üniversite öğrencisi
Laptop şajdaydı Power tuşuna bastım açılmaya başladı. Sonra bilgisayarı elledim ve statik elektrik çarpması gibi bir şey oldu. Sonra bilgisayar kapandı, şarja taktiğimda ise ışık falan yanmıyor. Hiçbir tepki vermiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adaptör kablosunda yırtık veya kopan nokta var mı? Eğer yok ise cihaz üzerinde batarya var ise çıkarın güç tuşuna 15 sn basılı tutun ve üzerinde batarya yok iken şarjda çalıştırmayı deneyin.
Batarya bilgisayara gömülü kabloda da bir sıkıntı yok. Kapağı söküp bataryayı çıkarabilirim fakat garantisi biter diye çıkarmıyorum.

Power tuşuna basın ve 5 saniye bekleyin. Sonra elinizi çekin ve tekrar 5 saniye bekleyin. Kısa devre olmuş gibi duruyor. Size söylediğim işlemi bilgisayar açılana kadar devam ettirin. Bu işlem cihazınızdaki elektriği boşaltıcaktır. Bu işlemi şarj cihazını çıkararak yapın.

Batarya bilgisayara gömülü kabloda da bir sıkıntı yok. Kapağı söküp bataryayı çıkarabilirim fakat garantisi biter diye çıkarmıyorum.

O halde fiziksel müdahale etmemek en doğrusu olacaktır... Cihazı şarjdan çıkarın güç tuşuna 15 sn basılı tutun bir hareket görmemeniz halinde aynı işlemi tekrarlayın eğer cihaz cevap vermez ise entegre sorunu olabilir garantiden yararlanmanız gerekir.

O halde fiziksel müdahale etmemek en doğrusu olacaktır... Cihazı şarjdan çıkarın güç tuşuna 15 sn basılı tutun bir hareket görmemeniz halinde aynı işlemi tekrarlayın eğer cihaz cevap vermez ise entegre sorunu olabilir garantiden yararlanmanız gerekir.
Teşekkür ederim desteğiniz için son birşey soracağım garanti kapsamından herhangi bir sorun olmaz dimi sonuçta donanımsal bir sıkıntı

Power tuşuna basın ve 5 saniye bekleyin. Sonra elinizi çekin ve tekrar 5 saniye bekleyin. Kısa devre olmuş gibi duruyor. Size söylediğim işlemi bilgisayar açılana kadar devam ettirin. Bu işlem cihazınızdaki elektriği boşaltıcaktır. Bu işlemi şarj cihazını çıkararak yapın.
reis adamsın sen harbi işe yaradı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı