Laptopa hasar vermeden içini açıp fanları temizlemek mümkün mü?

Yer
İzmir, Ataşehir
Daha fazla  
Arkadaşlar şu aralar laptopum biraz ısınıyor arkasını çevirip bir baktım fanlar bir hayli tozlanmış duruyor. İçini açmayı vidaların yerini vesaire öğrendim fakat korktuğum şey şu, ASUS bilgisayara zarar vermeden açınca garanti dışı bırakmıyormuş ancak statik elektrik gibi olaylar duydum direkt laptopu kullanılmaz hale getiriyormuş. Bu ne kadar doğru? Evde nasıl yapabilirim bu işi?

Yapabilirsin gayet kolay bir işlem vidaları çök kasa çıkıyor zaten sonra bataryadan çıkan güç kablosunu çek(elektrik kesilsin diye) sonra düzgünce abartıya kaçmadan temizle.

Pekte kolay değil bunu yaparken parçalara zarar verebilir normal pc gibi değil bunlar pek.
Zarar nasıl verecek abi ortalama 8 vidayı çıkartacak sonra alt plastiği kaldıracak hop fan önüne çıkacak. Diğer parçalarla alakası bile yok ayrıca o parçalar öyle hassas parçalarda değil öyle olsalardı bam güm sırt çantalarında taşınırken hasar görürler zaten.

Zarar nasıl verecek abi ortalama 8 vidayı çıkartacak sonra alt plastiği kaldıracak hop fan önüne çıkacak. Diğer parçalarla alakası bile yok ayrıca o parçalar öyle hassas parçalarda değil öyle olsalardı bam güm sırt çantalarında taşınırken hasar görürler zaten.

Sizce hocam? Statik elektriği bataryayı çıkarınca otomatik ortadan kaldırabilir miyim yoksa eldiven vesaire gerekli mi?

Sizce hocam? Statik elektriği bataryayı çıkarınca otomatik ortadan kaldırabilir miyim yoksa eldiven vesaire gerekli mi?

Hocam şu şekilde yaptım, ilk tüm vidaları söküp yerlerine yakın masaya koydum karışmasın diye. Ardından alt plastiği eski kartlarla kaldırdım, sonra süpürgeyi düşük güce alıp fanlara tutmaya başladım. Gayet işe yaradı diyebilirim.

Dip not: Batarya bağlantısı kesmedim, neredeyse anakarta hiç dokunmadım. Fakat işlem bittiğinde açma tuşuna basınca açılmadı elim ayağım bir titredi aslında, şarja bağlayınca düzeldi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı