Laptopa HDMI çoklayıcı takılırsa çalışır mı?

Enesbirnumara

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar laptopumum tek HDMI girişi var. Ben de coklayıcı alıp 2 monitor yapmak istiyorum ama bir bilgisayarcı çok yük biner hemen yanar dedi. Anlamadığım masaüstü PC'lerde de sıkıntısız coklayıcı kullanmışlığım var. Alıp bağlasam dediği gibi olur mu yoksa kullanılır mı, yanar mı?

Yanacağını sanmıyorum çünkü bir laptop bir kabloyu yakacak kadar çok elektriği tek HDMI çıkışından veremez, HDMI o kadar elektrik çeken bir teknoloji değil. Yine de gerçekten aşırı ısınıp ısınmadığını test etmenizde fayda var. Ekran kartının yanma ihtimali ise yok zaten ısı sınırları var.

Yanacağını sanmıyorum çünkü bir laptop bir kabloyu yakacak kadar çok elektriği tek HDMI çıkışından veremez, HDMI o kadar elektrik çeken bir teknoloji değil. Yine de gerçekten aşırı ısınıp ısınmadığını test etmenizde fayda var. Ekran kartının yanma ihtimali ise yok zaten ısı sınırları var.
Oyunlarda yüzde yüz kullanımda yüzlerce saat çalışıp yanmayan şey iki ekrana görüntü verdi diye yanmaz mantıken.

Oyunlarda yüzde yüz kullanımda yüzlerce saat çalışıp yanmayan şey iki ekrana görüntü verdi diye yanmaz mantıken.

Ya hocam her kablo yanabilir, ama HDMI bir güç kablosu olmadığı için yanması için odanın gerçekten 100-150 derece falan olması lazım.

Hocam iki monitöre de görüntü gider ama ikisine de aynı şey gider çünkü arada dönüştürücü olacak. Teknik olarak ekran kartı size bir tane çıkış sunuyor. Yani Win+p yinele modu gibi olur iki ekran da.

Nasil yani ben yazilimciyim da sola kodu sağa Unity vb açmak için kullanmak istiyorum kullanamaz mıyım?

Nasil yani ben yazilimciyim da sola kodu sağa Unity vb açmak için kullanmak istiyorum kullanamaz mıyım?
Çoğaltıcı olmadan tek ekran bağlarsan öyle olur ama çoğaltıcıyla iki ekran bağlarsan iki ekranı da tek bir ekranmış gibi kullanırsın, yani laptoptan çektin diğer ekrana attın diyelim ikisine de gider.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı