Laptopa ikinci ekran bağlanıldığında ikinci ekranda " mode not supported " hatası

Emreyyx

Femtopat
Kullandığım laptopun çözünürlüğü 1920X1080 ve 120Hz. Laptopa ikinci bir ekran takmak istiyorum taktığım ekran 1920X1080 fakat 60Hz tüm çözünürlükleri denememe rağmen mode not supported hatası alıyorum. Eski laptopa VGA ile bağladığım zaman herhangi bir sorun yok fakat yeni laptopuma dönüştürücü vasıtası ile bağladığımda görüntü alamıyorum. Sadece ikinci ekranda göster dediğimde gösteriyor ama bu ekranları genişlete bastığım zaman laptopumun ekranı ikinci ekran ekstra olarak taktığım monitör birinci ekran oluyor ve monitörde görüntü olmuyor.

Ek olarak eski laptopumun çözünürlüğü 1366X768 iken monitörün çözünürlüğü 1440X900 iken sorunsuz bir şekilde çalışıyor.
Not: Eski laptopumun ekranı 60Hz.

Son düzenleme:
Maalesef seçeneklerde çoğalt diye bir seçenek yok. Dört tanesini de denedim.

1594648848776.png

Kendim çözdüm ihtiyacı olanlar için şuraya çözümünü bırakayım.
Bilgisayar Monster Abra A7 v12.1
120 Hz laptoptan 60 Hz ekranı bağlamada sorun yaşayanlar için çözüm yolu olabilir belki.

Intel grafik merkezine girip ' ekran ' kısmından 1/2 yazan ekrandaki üç noktaya basıp yansıt seçeneğine tıkladıktan sonra ' monitör 2'ye tıklayın.
Yukarıda ayrılmış olarak göreceksiniz.
2 Yazan ekrana tıklayıp ' çözünürlük ' yerinden önerilen ayarı seçip yenileme hızını 75 yapın.
Önerilen ayarı seçtiğinizde yenileme hızı 75 çıkmıyorsa hangi çözünürlükte yenileme hızınızın 75 olduğunu tek tek deneyip bulabilirsiniz. Bu yöntem ile sorunumu çözdüm.
1594649660560.png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı