Merhabalar arkadaşlar. Bende Monster marka bir laptop var ve eski masaüstü PC'mden kalan bir monitör var. Ben bu monitörü laptop'uma ikinci ekran olarak bağlamak istiyorum. Birkaç arkadaşa sordum, boşu boşuna uğraşma, laptop'a çok yük biner dediler. O yüzden yapmadım, bir de size sorayım dedim. Sizce bağlamalı mıyım ve nasıl bağlanır?
Daha fazla monitör, ekran kartına (GPU) daha fazla yük bindirir. Daha fazla görüntü çıkışı sorun yaratmayabilir veya fark edilebilir bir sorun olmayabilir, ancak GPU kullanımını artırır.
Hocam illaki bir miktar yük bindirecek yani GPU kullanımız artacak ama bu durum elinizdeki bilgisayar ve monitörün çözünürlüğü ile ilgili bir durum. Hesaba katmanıza gerek kalmayacak kadar da yük bindirebilir ekran kartınızı zorlayacak kadar da bindirebilir değişiklik gösterir. Eğer ki bilgisayarınız güçlü ise kullanabilirsiniz. (çoğu zaman önemsenmeyecek kadar az yük bindirir)
Merhaba arkadaşlar. Bende Monster marka bir laptop var ve eski masaüstü PC'mden kalan bir monitör var. Ben bu monitörü laptopuma ikinci ekran olarak bağlamak istiyorum. Birkaç arkadaşa sordum, boşu boşuna uğraşma, laptopa çok yük biner dediler. O yüzden yapmadım, bir de size sorayım dedim. Sizce bağlamalı mıyım ve nasıl bağlanır?
Bağlayabilirsin. Eğer iki ekranı da kullanacaksan yük bindirebilir ama çok FPS düşmez. 5-10 FPS fark edebilir. Eğer sadece tek ekran kullanırsan diğerini iptal edersen bir sorun olmaz diye biliyorum.
Fazla abartmasak mı acaba, kafana göre tak kullan dostum takıntılı olma, ama maksadın sadece öğrenmek ise evet yük biniyor ama binecek olan yükü abartmayalım
Daha fazla monitör, ekran kartına (GPU) daha fazla yük bindirir. Daha fazla görüntü çıkışı sorun yaratmayabilir veya fark edilebilir bir sorun olmayabilir, ancak GPU kullanımını artırır.
Hocam illaki bir miktar yük bindirecek yani GPU kullanımız artacak ama bu durum elinizdeki bilgisayar ve monitörün çözünürlüğü ile ilgili bir durum. Hesaba katmanıza gerek kalmayacak kadar da yük bindirebilir ekran kartınızı zorlayacak kadar da bindirebilir değişiklik gösterir. Eğer ki bilgisayarınız güçlü ise kullanabilirsiniz. (çoğu zaman önemsenmeyecek kadar az yük bindirir)
Bağlayabilirsin. Eğer iki ekranı da kullanacaksan yük bindirebilir ama çok FPS düşmez. 5-10 FPS fark edebilir. Eğer sadece tek ekran kullanırsan diğerini iptal edersen bir sorun olmaz diye biliyorum.
Fazla abartmasak mı acaba, kafana göre tak kullan dostum takıntılı olma, ama maksadın sadece öğrenmek ise evet yük biniyor ama binecek olan yükü abartmayalım
Dostum bende kullandım daha önce çift ekran. 1650'Ti sistemde kullandım laptopumda. Ciddi bir FPS düşüşü yaşamadım hatta hissetmedim bile. Sadece daha fazla ısınıyordu.
Dostum bende kullandım daha önce çift ekran. 1650'Ti sistemde kullandım laptopumda. Ciddi bir FPS düşüşü yaşamadım hatta hissetmedim bile. Sadece daha fazla ısınıyordu.
Kardeşim FPS değerlerini en iyi deneyerek anlayabilirsin. Denemeden net bir şey söylemek zor. Ama benim 1650 Ti'lık sistemde fark etmediysem sen hiç fark etmezsin bence. DisplayPort var mı bilmiyorum varsa yüksek Hz monitorler için daha iyiymiş. Yoksa HDMI 2.0 veya 2.1 tercih edebilirsin. Ayrıca bir tavsiye vereyim elindekilerin tadını çıkartmaya bak. Hikaye oyunu oynuyorsan FPS'e ve full görüntü performansına o kadar odaklanma. Tadını çıkar. Küçük ekranda oynanmaz, 60 FPS oynanmaz, veya 1080p oynanmaz diyenlerede aldırma. Keyif almaya bak. İyi oyunlar.