Laptopa kahve dökülünce ne yapılmalı?

Deimosxs

Decapat
Daha fazla  
Laptopun köşesine çok az miktarda kahve döktüm. Çıkarılan tuşların altını kuruladım. Kurutmayı bir süre yaptım. Ters bir şekilde duruyor. Arkasını açıp pilini çıkardım anakartı da çıkarmama gerek var mı? Fotoğrafın denk geldiği kısmın arkasına da bir süre kurutma ile hava verdim. Ne yapmalıyım?

Hocam fotoğrafta pek bir şey belli olmuyor ama eğer anlıyorsan sen sök bak içine kurula gene. Hiç yapmadıysan servise götür direkt bakımını da yaptırmış olursun.

Dell laptopa az miktarda kola dökmüştüm. Shift, CTRL ve FN tuşlarına gelmişti. O kısım biraz yapış yapış basıyordu ama basıyordu. Sizin kahve de şekerli sütlü falan değil dümdüz kahveyse bir de zaten benim aksime çıkarıp sildiyseniz içine de pek gittiğini düşünmüyorum. Normal çalışıyorsa sorun yoktur. Ben umursamayıp laptopta takılmaya devam etmiştim yani.

İyice temizlediyseniz sorun olacağını sanmam. Bir ara prize ben de sıcacık kahve dökmüştüm. Prizi iyice kuruladım, temizledim ve aynı prizi kullanmaya devam ediyorum. Sorun yaşamadım. Bardağın tamamı dökülmüştü bende.

Hocam fotoğrafta pek bir şey belli olmuyor ama eğer anlıyorsan sen sök bak içine kurula gene. Hiç yapmadıysan servise götür direk bakımınıda yaptırmış olursun.

Sıvı temasında ne kadar bedel ödeniyor biliyor musun? Şu an ters bir şekilde duruyor. Çok köşesine denk geldi. Halihazırda garantisi de vardı. Anakartı sökmeme gerek var mı? Bütün olarak duruyor Victus'larda.

Nescafe latte.

Hocam servise verilir mi? Sıvı temasında nasıl bir yol izliyorlar?

Bu kadar var ya da yoktur dökülen kahve miktarı.

Dosya Ekleri

• IMG_2716.png
    543,2 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_2715.png
    351,8 KB · Görüntüleme: 22
  • image.jpg
    106,1 KB · Görüntüleme: 22
@Deimosxs, bir sorun yoksa bence kullanmaya devam edebilirsiniz. Prizle laptop elbette aynı ürün değil de ikisi de elektronik. Priz sorun çıkarmamıştı bende. Dert de etmedim.

Glukoz şurubu ve süt tozu varmış. Yapış yapış his veriyor mu tuşu takınca?

Bence bu kadarlık şey için eğer laptop yarına açtığınızda sağlam görünüyorsa verilmez.

Şu anda klavyenin o kısmı kuru. Birkaç fotoğraf daha göndereceğim. Aceleden kural ilhali yaptıysam kusura bakmayın elim ayağım titriyor. Tozlar kulak çöpünden.

Dosya Ekleri

• IMG_2724.jpeg
    188 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_2723.jpeg
    165,1 KB · Görüntüleme: 19
Şu anda klavyenin o kısmı kuru. Birkaç fotoğraf daha göndereceğim. Aceleden kural ilhali yaptıysam kusura bakmayın elim ayağım titriyor. Tozlar kulak çöpünden.

Kulak çöpü çok mantıklı değil bence pamuklar şekerli şeye yapışabilir. Çok az ıslatılmış nemlendirilmiş ufak bir bez gibi bir şeyle silseniz daha iyi olurdu ama o ufak tozları aldırırsınız. Tuşlara yapışıp kalmasınlar. Bence sıcak bir yerdeyseniz birkaç saate açsanız bir şey olmadığını görürsünüz.

Sakarya'dayım. Açmadan tuşları takmadan önce dediğinizi yaparım. Bir şey olmamasını ümit ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…