Laptopa kola döktükten sonra tuşlar yapışkan hissettiriyor

numbKörKedi

Hectopat
Katılım
21 Aralık 2020
Mesajlar
210
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar bir salaklık yaptım ve laptopumun üzerine kola döktüm. Bazı tuşlar yapışkan yapışkan oldu basma hissiyatı kayboldu bir bilgisayarcıya versem temizlerler mi acaba şu an şehir dışında olduğum için soramıyorum fakat içimi kemirdiği için sormadan da duramadım en iyisi size sormak dedim. Laptop olduğu için kendim sökmeye de cesaret edemedim açıkçası. Bir de yaklaşık ne kadar para alırlar bilen var mıdır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık işçilik ücretini bilemem. Dışarıdan temizlemeye yönelik teknikler var. Ama en sağlıklısı söküp temizlemektir.

Kendiniz sökmekten çok beceriksiz değilseniz korkmayın. Temizlemek sorunu çözecektir çok fazla para alacaklarını sanmam.

(Temizlenmediğinde ileriye yönelik bir sorun oluşmaz sadece tuşlar öyle kalacaktır temizleyene kadar bundan korkuyorsanız.)
 
Bilgisayarcıya güvenme derim. Servise gönder.

Bilgisayarcıya güvenme derim. Servise gönder.
Bütün parçaların yıkanması lazım. Tinerle yıkanması gerekiyordu sanırım.
 
@BİG BOSS 16 Servise göndermek iyi bir seçenek değil bana kalırsa. Servis bir şeyleri temizlemek yerine gidip yenisini takıp bir sürü para alacaktır boşuna. Müşteri hatası olduğu belli. Sömürmekten korkmazlar.
 
Öncelike bilgisayarınızın klavyesi nasıl çıkıyor onu bilmelisiniz, eğer çıtasız kasa altı metal plakaya bağlı olan klavyelerden ise kendiniz kesinlikle uğraşmayın.

Evet tinerle yıkanmalı öyle çok fazla bastırmadıkça renk atması olmuyor ve çok fazla kullanmadıkça, ancak laptop klavyelerinin tuşlarını çıkartıp takmak çok büyük bir dert olduğu için bunu da pas geçelim, aseton ile denenebilir ancak yine boya ihtimali var, klavyeyi çıkarıp bildiğiniz sabunlu su içinde bekletebilirsiniz, e tabi elektronik parça elektrik almadıkça kısa devre yapıp bozulmayacaktır ancak metal plakaları oksitlenebilir.

Şahsen düşüncem 150 tl civarıydı en son laptop klavyeleri, alıp değiştirmek daha mantıklı olur.
 
Tiner değerse plastiğin boyası sökülmez mi hocam, bu gibi durumlarda en iyi seçenek falcon falan olmaz mı?
Plastik derken kasayı mı kastettiniz? İçindeki parçaları mı? Anakart ve parçalarına bir zarar geleceğini düşünmüyorum.

Temizlemelerini iste bilgin dışında bir işlem yapma hakları yok. Yapmazlarsa da tek çaren iyi bir yere vermek.

Alkol ile de temizlenebilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…