Çözüldü Laptop'a Macun Sürdüm sıcaklık arttı Performans çok düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya sıradan ev kullanıcıları için imal edilmiş, İntel işlemcili bir dizüstü bilgisayarın 70 dereceye ulaşması doğal zaten. Ayriyetten altına bir adet soğutucu koyabilirsiniz.
Değerlere de AIDA64 Extreme Edition ile bakın.

İşlemci kullanım yüzdelerine bakın, masaüstündeyken işlemci kullanan şeylere bak. Virüslerden bile kaynaklanabilir bu.
Belkide sen, sistemi boşta sanıyorsun ama işlemci %30-40 kullanıyor ?

Hocam artık GPU 90 Derecelere ulaşıyor.Ve kapanıyor.
Ben yanlış sürdüğümü düşünüyorum.O macunu sürmesem bir sorun yoktu.
CPU 60 iken GPU 95 oluyor.

Ve Sistem şuan %1 Fiziksel bellek diye bir şey var o %38.ve 50 Derece.Yüke binince (Bilgisayarımda ki oyunumda bakım olduğu için Farmville'de denedim o derece.)
Gpu oluyor 90-95 kapanıyor.

Dell Servis aradım.Bayan bana sizin laptop Ultimate kaldırmaz ondan oluyor dedi.Ama aldığımızdan beri ben buna Ultimate yükledim yeni mi sorun oluyor dedim.Bir şekilde kaynadı sorum cevap alamadım.

Soğutucum da var.Gerçi çıkarınca 3-4 derece sıcaklık çıkıyor çıkmıyor onu hiç hesaba katmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam derdinizi tam anlatamadığınız bir gerçek :D
İşlemcinizin boşta ve yük altında kaç derece olduğunu dahi düzgün bir biçimde dile getirmiyorsunuz :D Anladığım kadarıyla yük altında 60 dereceyi pek geçmiyor. Öyleyse işlemcide ısınma sorunu yok.

Ekran kartının termal macununu yenilediniz mi ? Dediğim program ile ne zaman bakmayı düşünüyorsunuz :D

Bu sıradan bir ev kullanıcısı için imal edilmiş bir dizüstü bilgisayar. Yaz aylarıyla beraber ısınma problemleri ortaya çıkacak elbette ancak belirli bir seviyeye kadar.
Bilgisayarı kapatıyorsa sorun var demektir. Dediklerimi tam olarak uygulayın ve tane tane cevaplar verin lütfen.
Isı sorunu engellenemeyecek bir problem değil.

Hocam derdinizi tam anlatamadığınız bir gerçek :D
İşlemcinizin boşta ve yük altında kaç derece olduğunu dahi düzgün bir biçimde dile getirmiyorsunuz :D Anladığım kadarıyla yük altında 60 dereceyi pek geçmiyor. Öyleyse işlemcide ısınma sorunu yok.

Ekran kartının termal macununu yenilediniz mi ? Dediğim program ile ne zaman bakmayı düşünüyorsunuz :D

Bu sıradan bir ev kullanıcısı için imal edilmiş bir dizüstü bilgisayar. Yaz aylarıyla beraber ısınma problemleri ortaya çıkacak elbette ancak belirli bir seviyeye kadar.
Bilgisayarı kapatıyorsa sorun var demektir. Dediklerimi tam olarak uygulayın ve tane tane cevaplar verin lütfen.
Isı sorunu engellenemeyecek bir problem değil.

Biraz karıştı haklısınız.Teker teker cevap vereyim.

Yükse işlemci 70 derece'yi geçmekte.
Ekran kartı termal macununu yeniledim.Başka macun aldım.Onunla da denedim.Olmuyor.
Ben zaten ısıya dediğiniz program ile bakıyorum.

Bios'tan da testlerde baktım.Program ile aynı ısıyı gösteriyor.

Soğutucu bloğu sökerken bloğu çok zorlayıp içerisindeki gazın veya soğutma etksini sağlayan maddenin uçmasına neden olmuş olabilirsiniz gibime geliyor. Bir de vidaları iyi sıkıyor musunuz?

Evet vidaları iyi sıkıyorum.

- - - Güncellendi - - -

Edit : Az önce kendime ne yapıyorum diye sordum.Ve Bios'dan teste girdim.
CPU HİGH 63.Low 53.
GPU Hight 98 Low 88
Other : High ve Low değerleri 70 civarı.
Yani sorun Ekran Kartında. Bu arada Bakır Boru soğuyor.Önce Ekran Kartına Sonra İşlemciye Gidiyor. Yani Hava Kaçma İhtimali Düşük.
Ve Bir Ayrıntı Var. Ekran Kartı Üzerine Gelen Bakır Kısım Baya bir Çizikli.

Thermaltake TG2 alın ve eski macunu düzgün bir şekilde temizleyin. Bakır borularda ölmüş olabilir, bu yüzdende sıcaklığı iyi iletemiyordur.

https://www.technopat.net/forum/windows-8/9708-windows-8-turkce-indirme-baglantilari.html

Windows 8 yükleyin, sürücüleri kurun sonra da yüksek performans seçili olacak şekilde bilgisayarı kullanın.

Notebook'un özelliklerini tam olarak yazar mısın ? Dell servisindeki kadın baya salakmış...

Son düzenleyen: Moderatör:
Thermaltake TG2 alın ve eski macunu düzgün bir şekilde temizleyin. Bakır borularda ölmüş olabilir, bu yüzdende sıcaklığı iyi iletemiyordur.

https://www.technopat.net/forum/windows-8/9708-windows-8-turkce-indirme-baglantilari.html

Windows 8 yükleyin, sürücüleri kurun sonra da yüksek performans seçili olacak şekilde bilgisayarı kullanın.

Notebook'un özelliklerini tam olarak yazar mısın ? Dell servisindeki kadın baya salakmış...

Sen ve diğer konuyla ilgilenen herkese teşekkürler. Sorunu hallettim. Meğer bakır boru Ekran Kartı'na değmiyormuş. Biraz dikkatli bakınca vidalı demirlerin aşağıya büküldüğünü gördüm. Hafif yukarıya bükünce Bakır Demir tamamen bastırmış ve değmiş Oldu. Bios'ta CPU High 60 GPU ise 61 sonucunu verdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı