Laptopa Monitör Bağlanırsa Çözünürlük Artar mı?

okan_0007

Hectopat
Daha fazla  
Asus X550Vx laptopum var. 4GB GTX950M, i7 işlemci, 12GB RAM. Oyunlarda çözünürlük en fazla seçenek 1366x768 var. Ben çözünürlüğü 1920x1080 olan bir monitör alsam HDMI ile laptopa bağlasam oyunlarda çözünürlük seçeneği 1920x1080 gelir mi? Yani monitörü bağlayınca çözünürlük seçeneği yine eskisi gibi 1366x768 de kalır mı? Bu soruyu daha öncede sormuştum yorumda evet seçenek artar demişlerdi fakat birkaç arkadaşım artmaz dedi. Kesin bilgisi olan yazabilir mi acaba. Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopu bağladığınız ekranın maksimum çözünürlüğü neyse o çözünürlüğe ayarlayabilirsiniz.

Ancak GTX 950M ile FHD'de eskisi kadar performans alamazsın.

Bu video da Hz ayarına değinmiş. Benim demek istediğim çözünürlük ayarıydı yinede teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Laptopu bağladığınız ekranın maksimum çözünürlüğü neyse o çözünürlüğe ayarlayabilirsiniz.

Eskisi kadar derken yani kendi ekranında daha iyi mi kalite alırım onu mu demek istiyorsunuz

Bu video da Hz ayarına değinmiş. Benim demek istediğim çözünürlük ayarıydı yinede teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eskisi kadar derken yani kendi ekranında daha iyi mi kalite alırım onu mu demek istiyorsunuz
Hayır hocam oynadığınız oyun LOL, CS GO tarzıysa pek bir sorun olmaz ama birazdaha grafik yönü ağır basan oyun oynuyorsanız çözünürlük arttıkça akıcılıktan feragat edeceksiniz demek.

Hayır hocam oynadığınız oyun LOL, CS GO tarzıysa pek bir sorun olmaz ama birazdaha grafik yönü ağır basan oyun oynuyorsanız çözünürlük arttıkça akıcılıktan feragat edeceksiniz demek.
Tamamdır şimdi anladım demek istediğinizi. Bağladığım monitörün çözünürlüğüneyükseltebileyim yeter kasma sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum zaten.

Eğer laptop ekranı ile ikinci ekranı aynı anda kullanacaksan laptopun çözünürlüğünü geçemezsin, ama laptopun ekranını kapatıp sadece ikinci ekrana görüntü verirsen ikinci ekranın tam çözünürlüğünü alırsın.

Eğer laptop ekranı ile ikinci ekranı aynı anda kullanacaksan laptopun çözünürlüğünü geçemezsin, ama laptopun ekranını kapatıp sadece ikinci ekrana görüntü verirsen ikinci ekranın tam çözünürlüğünü alırsın.
Bu ekranı genişlet seçeneği seçilirse, ekran çözünürlüklerini ayrı ayrı ayarlamak mümkün.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı