Laptopa nasıl Windows indirilir?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Arkadaşlar yaklaşık 5 ay önce ablalarımdan kalan eski laptopu az da olsa hızlandırmak için 240 GB SSD almıştım ve takmıştım içine. Sonra laptopu sıfırlayıp sistemi oraya kurmuştum yani Windows 10'u. 3 ay önce de ana bilgisayarıma taktım oyunlar hızlı açılsın diye ve bu yüzden laptopu açamıyorum sistemin kendisi oradaydı. Bana tek tek tarif eder misiniz? Nasıl laptopu geri açacağım? Windows 8.1 indirmek istiyorum bilgisayardan daha iyi deneyim almak için.

Diski laptopa taktınız mı geri.

Ve minimum 8 GB USB belleğiniz var mı?

Diski laptopa taktınız mı geri.

Ve minimum 8 GB USB belleğiniz var mı?
Hocam hayır takmadım. SSD yi ana bilgisayarıma taktım. Şimdi bilgisayar açılıyor fakat bana bir şey tak diyor kod yazma yeri gibi bir yer çıkıyor. Var hocam 16 GB belleğim var USB olarak.

Öncelikle Windows 8.1'in desteği 2023 Ocak'ta sona erecek, hatırlatmak isterim. PC'niz Windows 10'u kaldırıyorsa yüklemenizi tavsiye ederim. Windows 8.1 orijinal ISO dosyasını Microsoft sitesi (Windows 8.1 Disk Görüntüsünü (ISO Dosyası) İndir) üzerinden indirebilirsiniz. İyi günler dilerim.

Hocam laptopa herhangi bir disk takmadan nasıl kuracaksınız anlamadım da?

Hocam Windows 10`u deneyim ozaman hocam. Laptop kaldırmazsa bir türlü halledeceğim en kötü SSD`yi geri takarım oraya. Windows 10 linkini atar mısınız?

Hocam laptopa herhangi bir disk takmadan nasıl kuracaksınız anlamadım da?
Hocam içinde disk var. Fakat laptop açılmıyor o yüzden disk seçemiyorum. İçinde HDD diski var.

Tabii ki buyurun Windows 10'u İndirin buradan indirebilirsiniz.

@Leon Dayı @yıldırım ahmet Arkadaşlar peki bunu USB ye nasıl kuracağım? Kurulum yerini USB takılı iken USB seçeceğim sonra direk laptopa mı takacağım? Başka işlem var mı?

Öncelikle rufusun sitesinden rufusu indirin

Rufusu kurduğunuzda böyle bir ekran gelecektir.

Eğer USB belleğinizi taktıysanız yukarıda rufus otomatik olarak algılayacaktır (minimum 8gb olacak)
Seç kısmından iso dosyanızı seçin
Ardından eğer biosunuz uefi ise gpt legacy ise mbr yi seçin

BAŞLAT a basın ve bekleyin 5-10 dakika sürecektir bu işlem

İşlem bittikten sonra laptopu kapatın USB belleği laptopa takın ve açarken boot menüsüne girmek için sizin anakartınızın boot menüsü tuşunu bilmeniz lazım ona da buradan bakabilrsiniz.

Eğer doğru yaptıysanız ekrana (anakartınızın modeline göre değişir)

Böyle bir ekran gelir buradan USB belleğinizi seçin zaten adı ccoma ile başlayan bir şey olur muhtemelen.

Ardından biraz bekleyin ve Windows kurulum ekranı karşınıza gelecek. (ilk kurulum olduğu için ve hard disk olduğu için biraz uzun sürebilir sabredin)
Dil seçenekerini de türkçe yaptıktan sonra ileri deyin

Bundan sonrasını resimli olarak anlatamayacağım için bu videodan yararlanabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer Rufus'u nasıl indirip USB'ye yazdıracağınızı anlamadısanız bu videodan yararlanabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…