Laptop'a Powerbank Yapmak

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Hometech Alfa 100A laptopa sahibim. Cihazın içinde (açtım baktım) tablet anakartı var. Yani tabletten bozma laptop. Orijinal adaptörü 5V 2.5A Çıkış gücü sağlıyor. Elimde henüz test edilmemiş 24 adet 18650 pil mevcut. Bunları test edip, değerleri yakın olanlarla powerbank yapmak istiyorum. Ancak ne Aliexpress'de ne de Banggood'da 5V 2.5A çıkış verebilen bir powerbank/powerbank modülü bulamadım. Bunu kendim yapabilir miyim? Şarj olmasına gerek yok pilleri tek tek şarj ederim gerekirse tek istediğim 5V 2.5A çıkış verebilmesi :D

US $1.2 11% OFF|XL6009 Replace LM2577 DC DC Adjustable Step Up Boost Converter Module Output 4A-in Switching Power Supply from Home Improvement on Aliexpress.com | Alibaba Group
Voltaj yükseltici ile 5V'a çıkarabilirsin, çıktısı da senin A değerini karşılıyor. Öte yandan pillerin korumasız ise onlara da devre alman gerekir.Bir başka olasılık DIY powerbank kutularından 6 ya da 9V çıkış ve senin işini görecek amperi verenler oluyor, o tip birşey alıp çıkışa voltaj düşürücü de takabilirsin, o daha az uğraştırıcı ama bir miktar daha verimsiz olur.
US $2.71 8% OFF|1PCS MH ET LIVE LED Voltmeter PWM Adjustable 4 36V To 1.25 36V Step Down Board Module XL4016 8A 200W DC DC Power drop Module-in Integrated Circuits from Electronic Components & Supplies on Aliexpress.com | Alibaba Group
Yukardakiyle 19V laptop adaptörü üzerinden araba aküsünü (12V) şarj etmiştim, zorda kalınca iş görebiliyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı