Laptopa RAM takmak ne kadar performans arttırır?

Arkadaşlar 4 GB RAM içeren laptopum var. 8 GB RAM takmak istiyorum. İşlemcim i5-1035G1 ve GPU yok. 4 GB varken Rocket League oynarken 30-40 FPS arası alıyorum. 8 daha ekleyince ya da 4 daha ekleyince 60 üzerine çıkar mıyım? Aynısı Valorant için de geçerli ne kadar FPS alırım? 8 mi takmalıyım 4 mü?

8 GB RAM sadece hızını artırır. FPS artırmak istiyorsan laptopun sitesine bak ve ekran kartı değişebilir mi ona bak. Garanti varsa garantiye gönder. Garanti yoksa değişiyorsa kendin uyumlu laptop ekran kartı alıp tak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Laptopun önce kaç GB RAM destekliyor ona bakman gerek ve eğer 8 × 2 yaparsan RAM'ini laptopunla uyumlu olarak 50-60 FPS'lere çıkarsın.
8 GB RAM sadece hızını artırır FPS artırmak istiyorsan laptopun sitesine bak ve ekran kartı deyişebilir mi ona bak garanti varsa garantiye gönder garanti yoksa deyişiyorsa kendin uyumlu laptop ekran kartı alıp tak.

Laptopta ekran kartı yoksa sonradan takılmıyor ayrıyeten arkadaşın sistemi UHD sistem olduğu işlemcisinden anlaşılıyor. Laptopta ekran kartı değişimi sadece aynı kartla olur.

hocam zaten 15 tatilde laptop alacağım sadece bir kaç aylık ramle artış sağlar mıyım diyorum
8+8 yaparsan FPS artışı çok sağlıklı olur.
hocam o zaman çok maliyetli oluyor 4+8 işimi görmez mi? birkaç aylık sonuçta sonra 3050 laptop alacağım.
Sadece RAM ekleyerek 20-30 FPS arttıramazsınız diye düşünüyorum.
ne kadar artar peki hocam zaten 15 tatilde 3050 laptop alacağım 4gb ile idare etmiyor 8 eklesem ne kadar artar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…