Laptopa şekersiz çay döküldü

Sych0

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 24 saat önce laptopa bardağımdaki soğumuş şekersiz çayım döküldü. Hemen kapadım USB'leri söktüm ve bilgisayarı ters çevirip sallamaya başladım. Sallarken anlık olarak elim güç tuşuna değdi bilgisayar açılmaya başladı ama hemen kapadım. Daha sonra yarım saat falan klavye ters bir şekilde yastığın üstüne gelecek bir şekilde bıraktım. Ondan sonra da arka kapağı açınca şarja takana kadar bataryanın gücünün kesildiğini bildiğinden arka kapağı söktüm birazcık da saç kurutma makinesi tuttum. Yaklaşık 23 saattir de bu şekilde duruyor. Sizce ne zaman test etmeliyim ve bundan yapmam gereken bir şey var mı?

Bu şekilde bekliyor.

Dosya Ekleri

• 78DC57A6-2FB9-4FF4-987A-3F8E229F397F.jpeg
    135,9 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:

Şeker yok ve soğuk. Devre yanması yok, şeker kısa devresi yok. Sadece çay aroması ve sıvı teması var. Hmm. Kuruduktan sonra açmanızı öneririm. Bir 1 hafta dursun. Ancak saç kurutma makinesi sıcak olduğu için zarar vermiş olabilir. Devreleri eritebilir. Çok mu tuttunuz? Veya yakından mı uzaktan mı tuttunuz? Eğer soğuk ayarında ise hiçbir zarar vermemiştir ancak çalışacak makineyı yanlış müdahaleyle siz bozabilirsiniz.

Soğuk modu yoktu ama hem uzaktan tuttum hem de elimle de sıcaklığı kontrol ederek sabit bir yere üfletmemeye çalıştım.

Soğuk modu yoktu ama hem uzaktan tuttum hem de elimle de sıcaklığı kontrol ederek sabit bir yere üfletmemeye çalıştım.

O zaman muhtemelen 1 hafta güneşe bakan ancak Adana'da falansanız cam tülünün arkasından güneşe bakan yere koyun ki kolayca buharlaşsın. Yani ortam ısısı yüksek yerde ters koyun.

Ben terli ellerimle bile laptop klavyesine dokunmaya çekiniyorum siz nasıl yanında yemek yiyip içebiliyorsunuz?

Şeker olmaması yapışma olmasını engelleyecektir. Siz 1 hafta bekletin iyice.
Normalde çok dikkat ederim, baya uzağa koyarım ama o anda bilgisayar ekranında çok şaşırdığım bir şey gördüm maalesef.

O zaman muhtemelen 1 hafta güneşe bakan ancak Adana'da falansanız cam tülünün arkasından güneşe bakan yere koyun ki kolayca buharlaşsın. Yani ortam ısısı yüksek yerde ters koyun.
İstanbul’dayım kendi odamda masanın üstünde duruyor. Oda direkt güneş almıyor ama fazlasıyla sıcak oluyor. Bir hafta fotoğraftaki gibi mi dursun ?

Evet hocam. Herkes hata yapabilir. Böyle 1 hafta sıcakta dursun bozulmadıysa açılır.

Evet hocam. Herkes hata yapabilir. Böyle 1 hafta sıcakta dursun bozulmadıysa açılır.
2 hafta sonra dgs sınavım var ama aklım bilgisayarda kaldığı için risk alıp açılıyor mu diye test etmek istedim. Olayın üstünden yaklaşık 40-42 saat geçti. Az önce bilgisayarı açtım ve sıkıntısız çalıştığını gördüm. Sizce ne olur ne olmaz diye 1 hafta bekleyeyim mi yoksa bir şey olacak olsa az önce açtığımda olur muydu?

Bir şey olacak olsa siz açınca olurdu. Eğer soğutmanız iyi ise bir stres test açın fan hızını fulleyin bilgisayar ısınsın fan hafiften sıcak üflesin kalanlar da kurur bir 30 dk stres testi yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…