Laptopa sıvı metal sürülmeli mi?

213639

Kilopat
RAM
4x2 8GB DDR3 1333MHz CL9 1.5V
Ekran kartı
Intel HD Graphics 3000
Anakart
Asus X55VD
İşlemci
i3-2328M
Merhaba. Eski laptopumun macununu kaliteli bir termal macun ile birkaç kere değiştirmeme rağmen sürekli ısınma sorunu yaşıyorum. İşlemcim i3-2328m ve Intel'in sitesinde tjunction değeri 85 derece ve Windows 10 gibi işletim sistemlerinde güncellemeler vs. olduğu zaman 83-84 dereceleri görebiliyorum. Asıl enteresan olan şey şu ki 9 senedir değişmeyen kurumuş hatta yapışmış fabrikasyon termal macun ile güncellemeler olmasına rağmen çoğu zaman 70 civarı dereceleri geçemiyordum. Bu arada macunu sürme şekliyle veya montaj hatasından kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Zira aynı şekilde başka model laptopuma sürdüğümde bir sorun yaşamamıştım. Ben de bu sebeple sıvı metal sürmeye karar verdim. Anakartın üzerini yalıtacağım ancak soğutma bloğumun bakır olduğundan şüpheliyim. Eski macunu temizlerken peçeteye sarı bir şey bulaşıyor ve bunun boya olduğunu düşünüyorum. Acaba soğutucu alüminyum mudur yoksa başka bir madde midir? Sıvı metal sürdüğümde bir sorun yaşar mıyım bununla ilgili? Bu arada laptop modeli ASUS X55C.

Fazlasıyla riskli bir hareket. Sıvı metal eğer o bölgeden çıkarsa ,ki laptop gibi çok taşınan ve iç dizayn olarak da yer kaplamamasi için tasarlanan bir alette yüksek bir olasılık bu, bilgisayara epey zarar verme ihtimali var.

Hocam muhtemelen etki etmez zira sıvı metalin etkin performans gösterebilmesi için uyumlu bir soğutma sistemi gerekiyor. Bu tarz eski laptop işlemcilerinde ısınma ve throttle sorunlarının temel sebebi genellikle Turbo frekanslar oluyor. Zira cihaz Boost yaparken aşırı güç tüketmeye başlıyor ancak oluşan ısı artışına karşı soğutma yetmiyor. Güç planından maksimum işlemci gücünü %90 yapıp deneyin. Acer 3.nesil cihazda benzer durumu yaşadım, sistem Turbo Boost kapalı iken çok daha stabil çalışıyordu.

Değmez, düz macunla devam edin

Boost özelliği yok maalesef hocam olsaydı devre dışı bırakmaya çalışırdım ancak soğutma sisteminde kesinlikle bir sıkıntı var böyle olmaması gerek benim bildiğim. Fan genelde hiç durmuyor eskiden duruyordu sistem boştayken.

@Mortis06 Hocam bu arada işlemci gücünü %90 yaptım hiçbir şey değişmedi hatta %55 lere düşürdüm halen çok ısınıyor fan yüksek devirde çalışıyor sürekli.

Not: Bu arada iyi ki işlemci yükseltmemişim i5 3.Nesil taksaydım kesin 105 derecelere ulaşırdı hatta kapanabilirdi sistem.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…