Laptopa sıvı teması sonrasında sorun olur mu?

yaggX

Zeptopat
Katılım
22 Haziran 2023
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, 3 gün önce almış olduğum ASUS F15 laptop klavyesine şekerli kahve geldi ama sadece 2 tuşuna direkt dökülmedi kahvenin içindeki kaşığı çıkardım tam oralara denk geldi tuşlar F7 ve F8 basınca yapış yapış ve sinirimi bozuyor veya anakart için endişelenmem lazım mı 1-2 damla için bir fikir verirseniz sevinirim.
Ayrıca laptop fişe takılı değildi ama ters çevirmedim sadece üstünü bezle sildim çok az damladığı için üzerinden 1 gün geçti hiçbir sıkıntısı yok.
 
Endişelenmen lazım, bilgili isen içini aç değilsen hemen bilgisayarcıya götür.
 
Kahve tutacağı vardı eskiden bilgisayarlarda ama hiç aklıma gelmedi kaşığı nereye koyardık bak şimdi Fonksiyon tuşları süper fikirmiş.

garantisi hala devam ediyor diye açmadım bakarım sonra
Kahveyi garanti kapsamına sokacaklarını sanmıyorum, keyfi içecek o kullanıcıya bağlı.

Parça sök taktan anlıyorsan söküp temizlemen gerek, yoksa Asus teknik servis veya bilgisayarcıya götürüp temizletmen gerek. Havalar da sıcak, şekerli kahve süper yapışır, hatta bulunduğun yere bağlı olarak karıncalarla çekirdek performansını arttırabilirsin.
 
Garantisi hala devam ediyor diye açmadım bakarım sonra.

Hocam sonrası yok bu işin, kısa devreye düşerse sıkıntı, yanlış anlamayın beni tek derdim şu an sizi bu durumdan kurtarmak. Sonra der unutursunuz 1 ay sonra kart oksitlenme yapar hiç açılmaz al başına bir ton masraf. Hazır yeni dökülmüşken götürün.
 
bizim ofiste pc den anlayan eleman var bi ona gösteririm yarın ama kaşığı üstüne koymadım kahvenin içinden kaşığı çıkarırken sadece 1 damla sıçradı o kadar

@yaggX
aradım sordum bizim ofisteki çalışana ben 20 yıldır laptop ve pc tamir ediyor 1-2 damladan bir şey olmaz dedi ona güveneceğim şimdilik
 
Son düzenleme:
Harika öyleyse, eminim @KenanBulutE 'da merak etmiştir sistemin seri numarasını, ileride açılabilecek konuyla ilgili, yazarsan seviniriz.
 
Harika öyleyse, eminim @KenanBulutE 'da merak etmiştir sistemin seri numarasını, ileride açılabilecek konuyla ilgili, yazarsan seviniriz.
ofiste aynı bilgisayardan 3-4 tane daha var en kötü ihtimal değiştiririm zaten ayrıca dün o kadar fazla forza oynadım ki o sıvı orda buharlaşmadıysa helal olsun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…