Laptopa soğutucu ile beraber overclock yapmak sorun olur mu?

Sordidd

Decapat
Daha fazla  
Merhaba RTX 3050 Ti i5 11400H'li bir laptopum var, oynadığım birçok oyunda 50 FPS civarlarında kalıyor. Laptopumu temizletsem soğutucu alsam hafif bir overclockla 5 6 FPS arttırsam ısınma sorunu olur mu? Ayrıca bir de laptopumda MUX switch yok ayrı bir monitör alıp HDMI ile bağlarsam 4 5 FPS artabiliceği söylendi. Bunları yaparsam oynadığım oyunlarda en azından 60 FPS akıcı oynayabileceğime inanıyorum. Isınma gibi bir sorun ortaya çıkar mı?

5 6 FPS için bilgisayarı yormaya garanti var ise garantiden çıkartmaya değmez.

Hocam genelde laptoplara OC yapılamaz çoğunlukla üretici limitler ya da zaten silikonun desteklediği maximum seviyeye kadar ayarlar sonrasında OC yapmak mavi ekrana sebep verir oynadığınız oyun ve grafik ayarlarını söyler misiniz ve laptop modelinizi.

Arkadaşım şunu bir türlü çözemediniz. Voltaj arttırmadığınız sürece derece artmaz ve laptoplarda bu kilitlidir. Yani ısınma yapmaz laptop da. Tabi bazılarında voltaj serbesttir de çok nadir bu.
Core frequency i 150 memory i de 300 arttır oyna bedava fps.

Beğenmedim atan arkadaş doğrusunu söylesinde bilelim.

Laptoba overclock yapmanı tavsiye etmem, büyük ihtimal yapmana da izin vermez zaten.

Hocam gördüğüm kadarıyla bayağı bir OC yapan vardı ve bayağı bir abartıyolardı bende ufak bir OC yapmayı düşündüm, Red Dead Redemption 2 ve Apex oynuyorum RDR'de ayarlarım yüksek orta karışımda Apex'de düşük orta karışımda RDR'de 45 50 FPS oynuyorum genelde Apex ise bazen 50ye kadar düşsede genel olarak 60-70 FPS laptop Acer Nitro 5 AN515-57

RDR2 normal VRAM'iniz 4 GB oyunu orta düşük karışımı oynarsanız 60 üstüne.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…