Laptop'a SSD nasıl takılır?

Laptopum için 240 GB'lık bir SSD aldım. HDD yerine SSD'yi takacağım HDD'yi de DVD-ROM yerine aldığım aparata takacağım. SSD'yi taktıktan sonra ne yapmalıyım? Windows'u falan SSD'ye nasıl kuracağım, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopum için 240 GB'lık bir SSD aldım. HDD yerine SSD'yi takacağım HDD'yi de DVD-ROM yerine aldığım aparata takacağım. SSD'yi taktıktan sonra ne yapmalıyım? Windows'u falan SSD'ye nasıl kuracağım, yardımcı olursanız sevinirim.

Taktıktan sonra tek yapmanız gereken format atıp Windows kurmak. İnternette format nasıl atılır videoları bulabilirsiniz.

Windows`u sıfırdan kurmanızı öneririm, kopyalama/klonlama işlemleri pek sağlıklı olmuyor. SSD üzerine Windows kurarken HDD takılı olmasın, kurduktan sonra takarsınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben ilk önce ssd'yi takıp format attım.Aparat gelince de cd rom yerine takıp pcyi açtım.Sonra windowsun olduğu kısmı biçimlendirdim.Bu kadar.

Merhaba öncelikle SSD takmak çok kolay ama eğer pekte bilmiyorsan bence bir bilgisayarcıya taktır.
Her neyse şimdi öncelikle SSDnin bilgisayarının soketine uygun olması lazım ona nasıl bakılıyor hiç bilmiyorum...
Öncelikle HDD'den bilgisayarının neresinde onu bulman lazım
1617821858455.png

mesela ben dell inspiron 3521 kullanıyorum işaretlediğim yerde HDDem
Bilgisayarını kırmayacak şekilde yavaşça açıp bakabilirsin nerede olduğunu genellikle kolay yellerde olur saklama alanları yani kasanın hepsini sökmene gerek yok
HDD yi çıkartmak ilk kez yaptığın bir şey ise biraz zor çıkıyor yani zor çıkıyor derken çıkıyor ama ben biraz dikkat ediyorum çıkartırken.
Genellikle HDDyi sabitlemek için bir platform bir kap vardır hddyi çıkartıktan sonra onu sökmen gerekiyor söktükten sonra SSDiye takarsın
Soketin iyi girdiğinden emin ol,fazla baskı uygulayıp kırmada.

İşine yarayabilecek not: vidaları çıkartmak çok zor diyorsan edindiğim tecrübe ve Fizik derslerinden basit makinelerden şunu yapabilirsin

Tornavidayı Pense ile tutarsın veya bir ingiliz anahtarı ile yataydan tutarsın penseyi/ingiliz anahtarını
sonra normal bir şekilde çevirerek çıkartırsın

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı