Laptopa SSD önerisi

Bütçe
0-500 600

hamza.54ctn

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba ben laptopuma SSD takacağım o yuzden bana onerebılır mısınız? Ve HDD'deki verileri SSD'ye kopyalamasam sorun olur mu? Onemlı bir veri yokta.

SSD tercih ederken SSD'nin boyutu ve kullandığı teknoloji de önemli bunun için kapasiteyi ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde seçmeniz gerekli. Eski HDD verilerinidi kopyalamanıza gerek yok ama kullandığınız işletim sistemini yeniden yüklemeniz gerekir.

Örnek samsung SSD

SSD takıp HDD çıkarıcaksanız SSD'ye Windows kurmanız gerekecektir. Oyun indirmiyorsanız önemli verileriniz yoksa 120GB SSD yeterlidir.

SSD tercih ederken SSD'nin boyutu ve kullandığı teknoloji de önemli bunun için kapasiteyi ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde seçmeniz gerekli. Eski HDD verilerinidi kopyalamanıza gerek yok ama kullandığınız işletim sistemini yeniden yüklemeniz gerekir.

Örnek samsung SSD

Nasıl yükleyeceğim peki

SSD takıp HDD çıkarıcaksanız SSD'ye Windows kurmanız gerekecektir. Oyun indirmiyorsanız önemli verileriniz yoksa 120GB SSD yeterlidir.

Oyun indireceğim 500 GB yeterli mi?

Nasıl yükleyeceğim peki.

Oyun indireceğim 500 GB yeterli mi?

Windows kurmak için bu rehberi okuyabilirsiniz oldukça basittir: Rehber

3-5 Online oyun oynuyorsanız 500 GB yeterlidir ama hikayeli ve yüksek bütçeli oyunlar için 1TB daha iyi ve uzun vade de daha gerekli olur. Benim tavsiyem bütçeniz yetiyorsa 1TB'lik modellere bakmanızdır.

Windows kurmak için bu rehberi okuyabilirsiniz oldukça basittir: Rehber

3-5 Online oyun oynuyorsanız 500 GB yeterlidir ama hikayeli ve yüksek bütçeli oyunlar için 1TB daha iyi ve uzun vade de daha gerekli olur. Benim tavsiyem bütçeniz yetiyorsa 1TB'lik modellere bakmanızdır.

Tamamdır peki laptopumdaki verileri aktarmasam soru çıkarmaz değil mi?

Tamamdır peki laptopumdaki verileri aktarmasam soru çıkarmaz değil mi?

Hayır, eski verilerden kastınız özel dosyalarınız ve klasörleriniz ise herhangi bir sorun olmaz yeni alıcağınız SSD'ye Windows'u kurmak yeterlidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı