Laptopa SSD Takma

Daha fazla  
Yaklaşık olarak 2012 yılında aldığım bir bilgisayar var. Şu anda çok oyun oynamıyorum genelde elektronik müzikle uğraşıyorum ve çok kapsamlı bir proje açtığım zaman programım çok zorlanıyor. Yakın zamanda ses kartı ve referans monitör alacağım ve sorduğum insanlar bilgisayara referans monitörü ve ses kartı taktığım zaman bilgisayarın biraz zorlanacağını söylediler. Ben de bunun üzerine laptopuma bir SSD alma düşüncesine vardım. Düşüncem bir klonlama yazılımla Windows'u ve müzik programımı (verileriyle beraber) SSD'ye aktarmak. Fakat kafamda sizlerle paylaşmak istediğim bir kaç soru var. Öncelikle izlediğim videolarda pek bulamamakla beraber forumlarda da pek bulamadım ama SSD'den HDD'ye veya HDD'den SSD'ye klonlama yaparken (ben HDD'den SSD'ye yapacağım) sadece Windows'u ve istediğim bir kaç programla beraber verileri sadece aktarmanın yolunu bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ve diğer sorum ise SSD'den HDD'ye Windows'u aktardığım zaman HDD'imde Windows kalacak ve ben mi sileceğim? Yoksa yazılım otomatik silecek mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopunuzun ekranı 1920x1080 ise ve aldığınız monitör 1920x1080 ise ekran boyutu hariç hiçbir değişiklik, FPS farkı yaşanmaz. SSD'yi sadece monitör için almayın. SSD'siz bir bilgisayar yürüyen bir çöp gibidir. SSD için lütfen bütçe belirtin. HDD'den SSD'ye geçişte klonlama yapacaksanız şu videoyu izleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Laptopunuzun ekranı 1920x1080 ise ve aldığınız monitör 1920x1080 ise ekran boyutu hariç hiçbir değişiklik, FPS farkı yaşanmaz. SSD'yi sadece monitör için almayın. SSD'siz bir bilgisayar yürüyen bir çöp gibidir. SSD için lütfen bütçe belirtin. HDD'den SSD'ye geçişte klonlama yapacaksanız şu videoyu izleyin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yalnız monitör derken ekran olarak değil, referans monitör yani hoparlör oluyor müzik terimlerinde. :utanç:

Yalnız monitör derken ekran olarak değil, referans monitör yani hoparlör oluyor müzik terimlerinde. :utanç:
Müzik hakkında pek bir bilgim yok kusura bakmayın :) Hoparlörün FPS'e etkisi olmaz. Yani eğer hoparlör için alıyorsanız boşverin. Ama hatırlatmak isterim ki SSD'ler normal laptop harddisklerine (2,5 HDD'lerine) göre çok daha az elektrik harcar ve çok daha iyi performans verir. Hatta dediğimi aşağıdaki video ile çok daha iyi anlayabilirsiniz.
MEDIA=youtube]NPEOyW2nfUw[/MEDIA]

Müzik hakkında pek bir bilgim yok kusura bakmayın :) Hoparlörün FPS'e etkisi olmaz. Yani eğer hoparlör için alıyorsanız boşverin. Ama hatırlatmak isterim ki SSD'ler normal laptop harddisklerine (2,5 HDD'lerine) göre çok daha az elektrik harcar ve çok daha iyi performans verir. Hatta dediğimi aşağıdaki video ile çok daha iyi anlayabilirsiniz.
MEDIA=youtube]NPEOyW2nfUw[/MEDIA]

Estağfurullah. :) Evet fakat bu referans monitörleri güçlü hoparlörler ve ses kartıyla bağlandığında bilgisayara yük bindirdiğini duydum sadece ve tek sebebi bu değil müzik yaparken de kapsamlı bir proje olduğu zaman ses çatlaması oluyor ve laptop çok zorlanıyor. SSD bunun önüne geçebilir diye düşündüm. Hem bilgisayarın performansı da iki katına çıkmış olur.

Estağfurullah. :) Evet fakat bu referans monitörleri güçlü hoparlörler ve ses kartıyla bağlandığında bilgisayara yük bindirdiğini duydum sadece ve tek sebebi bu değil müzik yaparken de kapsamlı bir proje olduğu zaman ses çatlaması oluyor ve laptop çok zorlanıyor. SSD bunun önüne geçebilir diye düşündüm. Hem bilgisayarın performansı da iki katına çıkmış olur.
İki katı az olmuş SSD için :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı