Laptopa SSD tavsiyesi

469826

Hectopat
Makaleler
16
Elimde Lenovo 3060 R7-5800H laptop var. İçerisinde 500 GB SSD var ve yetmediği için yıllardır kullandığım iki gözümün çiçeği bir tane harici HDD var. Ancak çok eski ve içine yüklenen oyunun açılmasının ne kadar zaman aldığını tahmin edebiliyorsunuzdur. Laptop'da 2 tane SSD slotu var, bir tanesi boş. O boş olana 500, eğer çok ucuzuna denk gelirsem 1 TB SSD alacağım. Ancak okuma yazma hızlarına göre, markasına göre çok farkediyor fiyatlar ve bilgim olan bir konu olmadığından forumdaki bilgisi olanlardan yardım almak için açtım bu konuyu. Eğer RAM'lerdeki gibi uyumluluk mevzusu varsa diye aşağıya aktif olarak kullandığım iki diskin CrystalDataİnfo üzerindeki bilgilerinin SS'lerini bırakıyorum.

Çok hızlı olsun diye bir derdim yok, SSD kategorisine girmesi benim için yeterli. İndirim Köşesi'nde 600 liraya Adata SSD görmüştüm mesela ama DRAM'i yok diye bir dezavantaj söylemişlerdi ama tam olarak bunun nasıl bir eksi olduğunu bilmiyorum mesela. Eğer büyük sıkıntı değilse olmamasına tamamım ben.

Kampanyalı SSD'leri, yoksa dandik SSD'leri önermeniz tavsiyemdir çünkü bütçem yüksek değil.

1676452301294.png
Ekran Alıntısı.PNG

Elimde Lenovo 3060 R7-5800H laptop var. İçerisinde 500 GB SSD var ve yetmediği için yıllardır kullandığım iki gözümün çiçeği bir tane harici HDD var. Ancak çok eski ve içine yüklenen oyunun açılmasının ne kadar zaman aldığını tahmin edebiliyorsunuzdur. Laptop'da 2 tane SSD slotu var, bir tanesi boş. O boş olana 500, eğer çok ucuzuna denk gelirsem 1 TB SSD alacağım. Ancak okuma yazma hızlarına göre, markasına göre çok fark ediyor fiyatlar ve bilgim olan bir konu olmadığından forumdaki bilgisi olanlardan yardım almak için açtım bu konuyu. Eğer RAM'lerdeki gibi uyumluluk mevzusu varsa diye aşağıya aktif olarak kullandığım iki diskin Crystaldatainfo üzerindeki bilgilerinin SS'lerini bırakıyorum.

Çok hızlı olsun diye bir derdim yok, SSD kategorisine girmesi benim için yeterli. İndirim köşesi'nde 600 liraya Adata SSD görmüştüm mesela ama Dram'i yok diye bir dezavantaj söylemişlerdi ama tam olarak bunun nasıl bir eksi olduğunu bilmiyorum mesela. Eğer büyük sıkıntı değilse olmamasına tamamım ben.

Kampanyalı SSD'leri, yoksa dandik SSD'leri önermeniz tavsiyemdir çünkü bütçem yüksek değil.

SSD:

Fena bir ürün değil.

Ucuz isterseniz:

Hocam, o fiyata bir SSD buldum. Okuma yazma hızı sizin attığınızda 500 küsürlerde, benim attığımda 3000 diyor. Arada ciddi bir fark var. İyi modele mi denk geldim yoksa attığımın bir eksiği vs. mi var?

M.2 daha iyi değil mi?
Bunun cevabını bilmiyorum, açmadan öğrenebilir miyim?

M.2 daha iyi.
Tam model kodu nedir diyeceğim ama sanmıyorum ekstra M.2 girişi olduğunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı