Öncelikle merhaba,
Evet, başlıkta dediğim gibi oldu ama size her şeyi en başından anlatmak istiyorum. Bölümüm gereği bilgisayara ihtiyacım vardı. Ancak babam oyun oynamak için istediğimi öne sürerek hiç almaya yanaşmıyordu. Sonra çok iyi bir cihazı indirimde (üstüne kasada ASUS'tan tekrar bir indirim geldi) çok uygun bir fiyata aldım.
Cihaza gözüm gibi bakıyordum, masanın üstünde tozlanmasın diye kılıfta saklıyordum o derece dikkatliydim. Ama nasip değilmiş sevgili forumdaşlar, cihazı aldıktan 1 sene oldu olmadı cihazın üstüne su döktüm. O an telaşla hemen müdahalede bulundum. Cihazı kapatabilmiştim hala çalışıyordu. Suyunu emdirip v şeklinde baş üstü bir havlunun üstünde gece kurumaya bıraktım.
Ancak açmaya korktum ve ertesi sabah servise gönderdim. Bir ay sonra bana mail gönderdiler. Anakartta ve klavyede sıvı teması var ve 30.900 TL (daha masraf çıkabilir) tamir ücreti çıktı. Benim öğrenci halimle bunu ödemem mümkün değil. Bilgisayarı aldığım fiyatın iki katından daha fazla (14K'ya almıştım). Onaylamadım geri gönderdiler. Cihaz geldiğinde açılmıyordu. Sadece şarja takınca turuncu ışığı yanıp sönüyordu.
Bu olayın üzerinden yaklaşık bir ay geçti ve dün gece cihazı açıp bakmak istedim. Açtığımda küçük beyaz kablonun ve bataryanın takılı olmadığını fark ettim. Bilgisayar donanımından pek anlamıyorum ancak birkaç kere cihaz söküp taktığım oldu. Beyaz kabloyu takabildim ancak bataryayı takarken kıvılcımlar çıktı ve ekte fotoğrafı var, metal parça ve anakartta yanıklar oldu. Sizce ne yapmalıyım? Moralim çok bozuk ve pederin olaydan haberi yok.