Günlerce güneşin altında bile bıraksan buharın çıkamayacağı yerlere kadar giriyor su. Parçalarına ayırmadan tamamen kurutmak mümkün değil. Tamamen kurutsan bile geri dönüşü olmayacak arızalar oluşmuş olabilir.
Dostum moral bozmak gibi olmasın ama yüksek ihtimal PC yanmıştır. Laptopa su döküldüğü gibi devrelere kadar ulaşıp kısa devre yapmıştır diye düşünüyorum. He bir ihtimal PC'yi söküp kurutma işlemi yapmak...
Su dökülür dökülmez kapandıysa bu anakarta kadar suyun ulaştığını gösteriyor. Umarım yanma söz konusu olmamıştır. Ama kuzenime aynısı olduğunda laptopu çöp olmuştu. Limonata döktü, dökülür dökülmez laptopu kaldırdım ters çevirdim dedi ama çoktan anakarta ulaşmıştı sıvı. Kapandıktan sonra açmayı denedin mi?
Eğer açılsa bile ileride oksitlenme vb olabilir. Yapabiliyorsanız içini açıp izopropil alkolle temizleyin. Yapamazsaniz da bilen birisine göstermenizi öneririm.
Pc'yi çalıştırmamanı öneririm. Bataryayı da çıkartıp ters konumda tutmanda fayda var. İnce tornavida bulabilirsen, laptopun garantisi de yoksa, söküp kurulama yapabilseydin faydası olur mu olmaz mı görmüş olurduk..
PC'yi çalıştırmamanı öneririm. Bataryayı da çıkartıp ters konumda tutmanda fayda var. İnce tornavida bulabilirsen, laptopun garantisi de yoksa, söküp kurulama yapabilseydin faydası olur mu olmaz mı görmüş olurduk.