Laptopa su döküldü

orangeclown

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 2 saat önce laptopumun klavyesinin sol ön tarafına (ESC, ve Tab'ın olduğu taraf)yarım bardak kadar su döküldü direkt olarak gücünü kapattım ve suyu kurulayıp ters cevirdim. Pili içinde olduğu için çıkaramadım. Bir tavsiyeniz var mı? Su döküldükten sonra hiç güç vermedim. Halının üstüne ters V şeklinde koydum öyle duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
zamanında ben soda dokmustum acılıyordu ancak hemen geri kapanıyordu babam gelmişti bilgisayari ters cevirdi birazcık su dokuldu bataryasını cıkardı o zaman calısıyordu size önerim ici acılıyorsa kendiniz yapın icindeki suyu temizleyin ya da tamirciye götürün karar sizin

zamanında ben soda dokmustum acılıyordu ancak hemen geri kapanıyordu babam gelmişti bilgisayari ters cevirdi birazcık su dokuldu bataryasını cıkardı o zaman calısıyordu size önerim ici acılıyorsa kendiniz yapın icindeki suyu temizleyin ya da tamirciye götürün karar sizin

Yapmadığınızı umarak söylüyorum, "kuruttum" olarak belirttiğiniz kısımda umarım saç kurutma makinesi kullanmamışsınızdır/kullanmazsınız.

Vallahi ben tecrübe ettim onu kurulurken kıvılcım gibi bir şey gördüm gözüm bozuldu sandım bir baktım yandan tuşlar erimiş akıyor meğerse tuşları bozmuşum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Oksitlenecek kuvvetle muhtemel ve ileride sorun yaratacak size içinde suyu ancak şöyle kurulayabilirsiniz çok bir teknik bilgi istemiyor aslında bu iş YouTube'dan bile bakarak sök tak yapabilirsin önce laptopu açıp klavye takımını çıkarman gerekiyor sonrasında eğer umarım sızmamıştır su işlemci ve güney köprüsü hattına o bölgesi kurutmanız gerekiyor eğer oksitlenirse işiniz çok zor ve şu tuşları yaktığınız olayda yine büyük ihtimalle su kaçması sonucu ani sıcaklık değişiminden dolayı eridi.

Yapmadığınızı umarak söylüyorum, "kuruttum" olarak belirttiğiniz kısımda umarım saç kurutma makinesi kullanmamışsınızdır/kullanmazsınız.
Yok hocam sadece havlu ile iyice kuruladım

Hocam bilginiz yoksa açmayın, götürün bi tamirciye parası neyse verin içiniz rahatça yaptırın. Parça çalma konularına dikkat edin.
Şuan kıbrısyatım okul için ve burda gerçekten düzgün bi teknik servis bulması mesele. Yinede teşekkürler

Bir kere anneannemin kuzeninin kocası laptopuma kola dökülünce son derece fön makinesini üstüne bıraktı laptop eridi 700 lira masraf çıktı o zamanlar fena para.

İçinde pil olduğu için kısa devre çok büyük bir risk hala. Çok da korkmayın. Birkaç video ile pili nasıl sökeceğinizi öğrenebilirsiniz. Pili söktükten sonra bilgisayarı toplamadan kurumaya bırakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…