Laptopa su döküldükten sonra ne yapılmalı

Baho2431

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, laptopum HP Victus 16 ve bilgisayarın başındayken bir büyük bardağın yarısını laptopa döktüm, o anki şokla hızlıca ters çevirdim ve ekrana baktığımda Windows'un “:(” uyarısını vermişti, 5 saniye sonra gücü kestim ve havluya ters yatırdım. Ve sorularım var, garanti süresi dolmamışsa garantiye vermeli miyim? Ayrıca kısa devre çoktan üzgün surat uyarısı verdiği zaman olmuş muydu? Son olarak kaç saat ters suyun akmasını beklemeliyim? Yardım ederseniz çok teşekkür ederim, fazla kafaya taktım.

Merhaba, laptopum HP Victus 16 ve bilgisayarın başındayken bir büyük bardağın yarısını laptopa döktüm, o anki şokla hızlıca ters çevirdim ve ekrana baktığımda Windows'un “:(” uyarısını vermişti, 5 saniye sonra gücü kestim ve havluya ters yatırdım. Ve sorularım var, garanti süresi dolmamışsa garantiye vermeli miyim? Ayrıca kısa devre çoktan üzgün surat uyarısı verdiği zaman olmuş muydu? Son olarak kaç saat ters suyun akmasını beklemeliyim? Yardım ederseniz çok teşekkür ederim, fazla kafaya taktım.

İçini aç bir bezle hafifçe bastırmadan silmeyi dene. Garanti de büyük ihtimalle sıvı teması kapsamıyordur kapsıyorsa gönderebilirsin.

Öncelikle sakin olun bataryayı çıkarın çıkmıyorsa elektiriği kesin. Sonra laptobu yan bir şekilde L şeklinde koyun suyu akacaktır. Su aktıktan sonra pirince yatırabilirsiniz.

Öncelikle sakin olun bataryayı çıkarın çıkmıyorsa elektiriği kesin. Sonra laptobu yan bir şekilde L şeklinde koyun suyu akacaktır. Su aktıktan sonra pirince yatırabilirsiniz.
Bende bir bardak dökmüştüm pirince yatırmadan kuruttum bir sorun yoktu.

Pirince yatırmayı mantıklı bulmuyorum içine kaçarsa çok daha ciddi sorunlar yaşanabilir.
Doğru diyorsunuz.

Sakın ha kurutma makinası kullanmayın anakart yanar.

Garanti süresi dolmamış olsa bile sıvı teması olduğu için garanti kapsamına girmeyecektir büyük ihtimalle. İçini açabiliyorsan aç ve kurulayabildiğin yerleri kurula. Bir süre kurumaya bırak, içeride kalabilecek tüm su buharlaşsın. Uzun vadede oksitlenme ihtimali yüksek, varsa izopropil alkol ile temizleyebildiğin her yeri temizle. Alkol bir zarar vermeyecektir hızlı buharlaşır zaten bu yüzden istediğin gibi uygulayabilirsin sorun olmaz.
Tabi bunları yaparken kesinlikle pil bağlantısını kesmiş ol.

Bundan sonrada Laptobun başında bardak ile şu bekletmeyin. En kötü bir Pet şişede için suyu bunu her içecekler yapın. Laptop kullanirken en büyük korkum buydu ve hep dediğim gibi yaptım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı