Çözüldü Laptopa su döküldükten sonra oluşan kararıklık

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

msngur

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar resimdeki yeri tamircide çektim. Adam yanmış dedi. Oksitlenmiş dedi anakartın değişmesi lazım gibisinden bir şeyler dedi. Başka bir tamirciye götürmeli miyim yoksa direlt servise mi götüreyim? Bir tanıdığı aradım su temasında direkt uğraşmadan anakart değiştiriyorlar dedi hallice fiyat çıkartıyorlar dedi. Aslı var mıdır? Victus 15.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241102_123757_Gallery.jpg
    44,2 KB · Görüntüleme: 55
  • Screenshot_20241102_201632_Gallery.jpg
    85,4 KB · Görüntüleme: 50
Çözüm
Oksitlenmiş gibi. Döktükten sonra kullandınız mı?

Anakarttan bahsediyorsanız o kendi rengi ama sağ taraf oksitli gibi.
Eki Görüntüle 2343190

Evet oksitlenmeyi de soracaktım yazmayı unutmuşum ekstra Zoom yapmıştım.

Eki Görüntüle 2343190

Sizin öneriniz nedir? Dün gece su döküldü pazartesi kargoyla memlekette tanıdık adama göndereceğim.

Evet oksitlenmeyi de soracaktım yazmayı unutmuşum ekstra Zoom yapmıştım.

Sizin öneriniz nedir, dün gece su döküldü pazartesi kargoyla memlekette tanıdık adama göndereceğim
Aşırı üst bir bilgim yok fakat temas sonrası direkt elektriği kesip içini açıp temizlik vesaire yapmak gerekli. Tanıdıksa ve anlıyorsa bir götürün derim. Çalışıyorsa bile sonradan çalışmayabilir, şu an çalışmıyorsa da bir dener en azından. @Astiva bir fikrin var mı hocam?

O oksitlenen yerin karşısında alt kasada yani kararıklık var gece tamirciye götürdüm patlamış dedi.

Hiç çalıştırmadım ama suyu fark etmeden önce prize takmış olabilirim o anki panik ve başımdan aşağı dökülen kaynar sular yüzünden sağlıklı hatırlamıyorum.

Geçmiş olsun. Servisle zaman harcama cihazın fiyatından daha fazla bir değişim fiyatı çıkaracaklardır muhakkak. Dışarıda tanıdığına gönder sıvı teması yiyen kartı kurtarmak zordur ama şansını denesin.

Dediğim gibi bir şansını denesin hocam yoksa biraz maliyetli olacak. Tabii herkes para koparma derdinde patlamış der ama pek bir şey yoktur diğer hocalarım daha iyi yorum yapabilir.

Çok teşekkür ederim, şu an bilgisayarı açmayayım değil mi? Acaba açıp sıcaklığı arttırırsam buharlaşır mı sular?

Enerji içeceği dökmüştüm bende, HP Victus'un servisi aradım 30dk falan sürdü müşteri temsilcisine ulaşmam. Temsilci anakartın ve klavyenin değişeceğini söyledi. Zamanında anakart 5000TL klavye 3000TL'ydı yanlış hatılamıyorsam.

Çok teşekkür ederim, şu an bilgisayarı açmayayım değil mi? Acaba açıp sıcaklığı arttırırsam buharlaşır mı sular?
Pratikte mantıklı duruyor ama bulaşmanı tavsiye etmem hocam Ben klavyeye su döktüm düzelmiştir diye geri taktım cortluyordu. Daha kötü yapabilirsiniz. En azından ters tutsanız sular çıkarsa çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…