Öncelikle merhabalar. Malum hastalık mevsiminde öksürük krizine girip masaya vurduğum için laptopun sağ köşesinde bulunan bardağın dibindeki birazcık (cidden az) suyu laptopun üstüne döktüm. Temas ettiğini anladığım anda da hemen laptopu güç düğmesinden kapatıp prizden vs tüm bağını kestim. Ters çevirip suyun dışarı akmasını bekledikten sonra arka kapağını açtım ve alt kısma suyun geçmediğini gördüm. Bu noktada 2 avantajım vardı, ilki klavye takımının büyük ve üst alanı kaplıyor oluşu, yani alta su geçmesi için çok akması gerek. İkincisi de anakartın sol tarafta olması. Dökülen tarafta klavye, onun altında SSD ve DVD sürücüsü var.
Yaklaşık yarım gün dinlendirip kuruluğundan emin olunca kapağını kapatıp açtım, şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor. Sizce gözden kaçırdığım bir nokta var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ekstra bir sorum da donanımsal bir bozukluk olup olmadığını yazılımlarla kontrol etme şansımız var mı?
Yaklaşık yarım gün dinlendirip kuruluğundan emin olunca kapağını kapatıp açtım, şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor. Sizce gözden kaçırdığım bir nokta var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ekstra bir sorum da donanımsal bir bozukluk olup olmadığını yazılımlarla kontrol etme şansımız var mı?