Laptopa su dökülmesi

MKey_

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Malum hastalık mevsiminde öksürük krizine girip masaya vurduğum için laptopun sağ köşesinde bulunan bardağın dibindeki birazcık (cidden az) suyu laptopun üstüne döktüm. Temas ettiğini anladığım anda da hemen laptopu güç düğmesinden kapatıp prizden vs tüm bağını kestim. Ters çevirip suyun dışarı akmasını bekledikten sonra arka kapağını açtım ve alt kısma suyun geçmediğini gördüm. Bu noktada 2 avantajım vardı, ilki klavye takımının büyük ve üst alanı kaplıyor oluşu, yani alta su geçmesi için çok akması gerek. İkincisi de anakartın sol tarafta olması. Dökülen tarafta klavye, onun altında SSD ve DVD sürücüsü var.

Yaklaşık yarım gün dinlendirip kuruluğundan emin olunca kapağını kapatıp açtım, şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor. Sizce gözden kaçırdığım bir nokta var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekstra bir sorum da donanımsal bir bozukluk olup olmadığını yazılımlarla kontrol etme şansımız var mı?

Çok ufak bir su dökülmüş ve en doğru hareketi yapmışsın. Tek tavsiyem ilk anda fön makinesi tutabilirdin işi hızlandırmak için:) Aksaklık var mı diye SSD ve GPU test yazılımlarını kullanarak deneyebilirsin. Ama bence şu an bir sıkıntı görülmüyor. Atlattın diyebilirim;)

Dostum dışarıdan gelen bir kuvveti yazılımlarla anlayamazsın.
Saç kurutma makinesi ile tuşların köşesine altına üstüne yapabiliyorsan su kaçtığını düşündüğün tuşu çıkartabiliyor isen çıkart ve oraya sıcak uygula.Ve bilgisayarı ters çevirip arka tarafına hafifçe vur.

Çok ufak bir su dökülmüş ve en doğru hareketi yapmışsın. Tek tavsiyem ilk anda fön makinesi tutabilirdin işi hızlandırmak için:) Aksaklık var mı diye SSD ve GPU test yazılımlarını kullanarak deneyebilirsin. Ama bence şu an bir sıkıntı görülmüyor. Atlattın diyebilirim;)
Bu arada onu unuttum da altını açtığımda düşük ısıda fön de tuttum :) . Yatay şekilde parçalara zarar vermeden nemini almaya çalıştım. Malum şartlarda yenisini alamayacağım için kendi üstüme kaynar su döksem daha az ilgilenirdim :D

Bu arada onu unuttum da altını açtığımda düşük ısıda fön de tuttum:) Yatay şekilde parçalara zarar vermeden nemini almaya çalıştım. Malum şartlarda yenisini alamayacağım için kendi üstüme kaynar su döksem daha az ilgilenirdim:D
Hak veririm çünkü ben havada bardağa vurduğumu biliyorum bilgisayara gelmesin diye🤣 Bence yapılacak her şeyi yapmışsın. En doğru hareket olarak da elektrikten ayırıp kapalı tutman olmuş. Bilgisayarı o hareket kurtarmış diyebilirim. Su teması kaynaklı bir arıza hemen kendini belli eder zaten. Şu an içinde bir sıvı veya buna bağlı bir hasar olduğunu düşünmüyorum. Keyfini çıkarabilirsin bence rahat rahat:)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı