Büyük ve soketten sökülebilen işlemci, diğeri ekran kartı.Merhaba laptopum ısındığı için termal macunu değiştirmeye karar verdim. Konu açmıştım termal macun önerisi diye ancak önerilenleri bulamadığım. İçin idareten Cooler Master htk - 002 satın aldım. Bunu laptop işlemcime nasıl uygulayabilirim? İşlemcim fotoğrafta olduğu gibi. Bir de hangisi işlemci hangisi ekran kartı acaba.
Hocam temizlemeyi kolaonya ve kulak pamuğu ile yapsam olurmu bir de ekran kartının etrafındaki devrelere zarar verir miyim vermeden nasıl yaparımBüyük ve soketten sökülebilen işlemci, diğeri ekran kartı.
Şimdi üstlerini güzelce silin ve bir boncuk kadar bırakın. Ondan sonra kart, parmak veya bir cisim ile yayın etrafına. Öyle çok koymayın taşar.
Bencilce ekmeğe çikolata sürer gibi yapın, az yani.
Ayrıyetten bakır blokları nasıl sileyimBüyük ve soketten sökülebilen işlemci, diğeri ekran kartı.
Şimdi üstlerini güzelce silin ve bir boncuk kadar bırakın. Ondan sonra kart, parmak veya bir cisim ile yayın etrafına. Öyle çok koymayın taşar.
Bencilce ekmeğe çikolata sürer gibi yapın, az yani.
Şahsen ıslak mendil ve gözlük mendili kullanıyorum. Islak bırakmadığınız sürece birşey olmaz gibi. Çipin üstündeki o küçük parçalar hassas değiller hocam, güç uygulamayın yeter.Hocam temizlemeyi kolaonya ve kulak pamuğu ile yapsam olurmu bir de ekran kartının etrafındaki devrelere zarar verir miyim vermeden nasıl yaparım
Aynı yöntem ile silin. Devre olmadıkları için narin olmanıza gerek yok. Filtre kısmını ise fırça ile tozunu alın.Ayrıyetten bakır blokları nasıl sileyim
Hocam taşarsa sıkıntı olurmuŞahsen ıslak mendil ve gözlük mendili kullanıyorum. Islak bırakmadığınız sürece birşey olmaz gibi. Çipin üstündeki o küçük parçalar hassas değiller hocam, güç uygulamayın yeter.
Aynı yöntem ile silin. Devre olmadıkları için narin olmanıza gerek yok. Filtre kısmını ise fırça ile tozunu alın.
Hocam taşarsa sıkıntı olurmuHer ikisinin de üzerine plaka gelip basacak. Dolayısıyla fazla sürdüğün macun, işlemcilerin üst yüzeyi ile plaka arasında kalmayıp dışarı taşacak.
Bu yüzden az sürmen gerekli. Ne kadar süreyim dersen, ufak olanın ortasına, işlemci üst yüzeyinin yarısını aşmayacak kadar uygula.
Büyük olan için de aynı mantığı işlet. O dikdörtgen üst yüzeyi kafanda ikiye böl, her iki parçanın da ortasına birer damla uygula.
Temizlik için ıslak mendil, daha da iyisi gözlük temizleme ıslak mendilleri.
Ben temizliği normal ıslak mendille yaptıktan sonra, sadece su ya da kolonya ile bir tur daha geçiyorum. Bugüne kadar 50'den fazla yaptım, hiç sorun yaşamadım.
İnternette düz çizgi, kare yerleşmiş noktalar gibi bir sürü değişik uygulama türü bulabilirsin ama bunlar genelde böyle ufak yüzeyler için değil, masaüstü işlemciler için tavsiye ediliyor.
Ha beceririm diyorsan dikine tek çizgi de yapabilirsin. Çizgi kalın olmasın yeter.
Taşarsa üstü boş kalır ve hiç sürülmemişten hallice olur. Isınması ile zaten fark edersiniz.Hocam taşarsa sıkıntı olurmu
Hocam taşıp taşmadığını kontrol etmek için üstüne soğutucuyu takıp geri çeksem herhangi bir sıkıntı olur muTaşarsa üstü boş kalır ve hiç sürülmemişten hallice olur. Isınması ile zaten fark edersiniz.
Eki Görüntüle 2435554
Olmaz, hocam zaten ince bir şekilde sürerseniz sıkıntı olmaz.Hocam taşıp taşmadığını kontrol etmek için üstüne soğutucuyu takıp geri çeksem herhangi bir sıkıntı olur mu