Laptopa Viewsonic monitör bağlama

Hepha

Hectopat
Slayer7-3060 diz üstü bilgisayarım var.
Viewsonic VX2428J 24" 180hz 0.5ms Fast IPS AMD FreeSync Monitörüm var.
Monitörün kutu içeriğinde DisplayPort kablosu çıktı fakat laptopta DisplayPort girişi olmadığı için evdeki eski HDMI kablosunu kullanıyorum.(HDMI kaç bilmiyorum.)
Şu anki HDMI kablosuyla monitörun overclock ayarını açınca 180Hz'ye çıkabiliyorum.
Onun dışında ekran arada 1-2 saniyelik gidip geliyor. (overclock kapatınca da oluyor.) Tamamen rastgele olan bir durum bazen az bazen üst üste oluyor. Bunun sebebi nedir? Masaüstü bir bilgisayarda yarım saat boyunca denedim ve hiç ekran gitmesi olmadı. Elimdeki Raspberry Pi ve dizüstü bilgisayarda ise görüntü gidip geliyor.
DisplayPort to USB-C kablosu alırsam 180Hz'ye çıkabilir miyim ve bu ekran gitmeleri son bulur mu?
Veya elimdeki HDMI kablosunu bilmediğim için yeni 2.0 HDMI kablosu alsam ne olur? Laptop özelliklerine bakınca sanırım sadece HDMI yazdığı için 2.1 veya 2.0'ın bir anlamı olacağını sanmıyorum.
Monitör özelliklerinde böyle yazıyor:
  • İki HDMI 2.0 bağlantı noktası ve bir DisplayPort 1.4 dahil olmak üzere hepsi 180Hz yenileme hızını destekleyen birden fazla bağlantı çözümüyle birlikte gelen özgürlüğü yaşayın, böylece tüm çevre birimlerinizi aynı anda takabilirsiniz.

Özellikler:
  • 2, 35 kg.
  • Metal arka yüzey.
  • Tek bölge RGB aydınlatmalı Türkçe Q klavye.
  • 53.5wh 3 hücreli akıllı lityum iyon pil.
  • 15.6″ 144Hz FHD IPS ekran.
  • 2X RAM yuvası.
  • Stereo hoparlör.
  • 1 adet dahili HD web kamerası.
  • Aynı anda desteklenen depolama biçimleri; 2X M.2 NVMe SSD.
  • Portlar; 1X Type-C USB3.2 gen1, 2X type-a USB3.2 gen1, 1X type-a USB2.0, 1X RJ45, 1X (4K @ 60Hz) HDMI, 1X Mic-in/Headphone-out combo jack.
  • Boyutları: 359 X 259 X 23.95mm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı