Laptopa Windows 10 kurma

Ozan Ürer

Kilopat
Hepsiburada'dan laptop alacağım ama okuduğuma göre laptop 0 olarak geliyormuş. Evimde herhangi bir bilgisayar yok. Windows 10 kurmak istiyorum, nasıl halledebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsiburada'dan laptop alacağım ama okuduğuma göre laptop 0 olarak geliyormuş. Evimde herhangi bir bilgisayar yok. Windows 10 kurmak istiyorum, nasıl halledebilirim?
Microsoft'un sitesinden indirmelisin. Ve bunun için bir PC'ye ihtiyaç var. MediaCreationTool1803.exe ile ücretsiz ancak demo olarak ve orijinal indirebilirsin. Not: UEFI kurulum yapınız.

Yanlış Bilgilendirme
UEFI kurulum ne oluyor tam olarak
USB ile format atma. Şu rehberler size yardımcı olacaktır:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Bir yanlışınız var; UEFI kurulum, DVD ile de yapılabilir.

@SypeR, 2013'te Technopat'ta yayınlanan bir yazıyı kısaltarak 2015'te paylaşmıştı. Bu yazıyı paylaşayım:

UEFI Nedir? UEFI Kurulum Nasıl Yapılır? Avantajları Nelerdir?
Yazdığım yazı herhâlde 2 defa yayınlandı. Bilmiyorum, moderatörler kontrol ederse sevinirim.
DVD ile yapılamaz. Nerede görülmüş o yavaş disklerden .EFI dosyası olarak boot ettiği? Sadece USB ile UEFI için GPT biçimlendirerek UEFI USB oluşturulur.

DVD ile yapılamaz. Nerede görülmüş o yavaş disklerden .EFI dosyası olarak boot ettiği? Sadece USB ile UEFI için GPT biçimlendirerek UEFI USB oluşturulur.
DVD ile UEFI kurulum yapılır. Hatta aynı anda hem Legacy hem UEFI destekleyen tek kurulum medyası DVD'dir. Bilip bilmeden yorum yapmayın.
@Ozan Ürer , @Asım Demir 'in verdiği linkten Windows 10 imajını indiriniz. @EFI Shell 'un linkini paylaştığı Technopat ekibinin hazırladığı rehber videoları izleyerek adım adım kurulumunuzu tamamlayın.

Dipnot: Laptoplarda halen daha UEFI arayüz yaygın değil, Legacy tip arayüz yaygın. Bu sebeple video rehber ile aynı olmayabilir. Artık her üretici "Save & Exit" veya "Boot" sekmesine "Load Windows 8/10 default" ekliyor. Onu seçip onaylayarak UEFI kurulum için hazır ayarları aktifleştirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bilgisayarının UEFI ya da BIOS olduğunu öğrendikten sonra Recep başkanın paylaştığı Windows 10 kurulum rehberine bak. Onu anlamadım dersen bu video daha basit anlatılmış

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı