Laptopa Windows 7 kurduktan sonra " Windows failed to start." hatası

Xiavion

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ZOTAC GAMING GEFORCE RTX 3060 OC 12GB | AMD Ryzen 7 5700X | XPG GAMMIX D30 2x8GB DDR4 | CRUCIAL P3 3D NAND CT500P3SSD8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD | MSI A520M-A PRO AM4 DDR4 4600(OC) DVI HDMI M.2 USB3.2 mATX | VIEWSONIC 27" VX2719-PC-MHD- 1ms 240Hz FHD Curved | LOGITECH G305 LIGHTSPEED 12000 DPI | VOOKA BLIC T60 Blue Switch 62 Keys
Meslek
Yazılım Öğrencisi
Bilgisayara Windows 7 temiz kurulum yaptım. Şimdi çıkan yazılar şunlar:
Windows boot Manager.
Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem:
Insert your Windows ınstallation disc and restart your Computer.
Choose your language settings and then Click "Next"
Click "repair your Computer"

If you do not have this disc, contact your System administrator or Computer manufacturer for assistance.

File: \EFI\Microsoft\Boot\BCD
Status: 0xc000000d.
Info: An error occured while attempting to read the boot Configuration data.

Enter = continue.

Nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
1651694098136.png

uuuhh.. bir şeyler oldu

Öncelikle pek bilgili birisi değilim!

Bunun için öncelikle uzman olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bu hatayı daha evvel yaşamıştım. Hatanın çevirisi olarak:

"Windows başlatılamadı. Yakın zamanda yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği nedeni olabilir. Sorunu çözmek için:
Windows kurulum diskinizi yerleştirin ve Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Dil ayarlarınızı seçin ve ardından "İleri" ye tıklayın
"Bilgisayarınızı onarın" ı tıklayın."

Ben daha evvel de şöyle anlamıştım. Windows'un kurulu olduğu disk hatalı yahut takılı değil. Her ikisi de değilse Windows'u kurduğunuz USB'yi takıp tekrardan kuruluma geçiniz ve sorunda da yazdığı üzere Bilgisayarınızı onarın'a basınız.

Başta dediğimden anlaşılacağı üzere uzman değilim. Lakin hatada böyle diyor.

Ayrıca attığınız fotoğrafla ilgili, disk alanları gibi gözüküyor. Bilmiyorsanız şu demek: Aynı diski yazılımsal olarak birden fazla alana bölebiliyorsunuz. Fotoğrafta ise diskin bölümleri gözüküyor anladığım kadarıyla. Daha evvel Linux terminalinde de diskleri kontrol ederken buna (b1k4) benzer ifadelerle karşılaşmıştım.

Zaten onun altında da anlaşılacağı üzere Shell açık. Sanırım sorunu düzeltebilmek için komutları kullanabileceğiniz alan.

Çok mu konuştum? Kusura bakmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı