Laptopa yüksek TDP değerinde işlemci takılırsa ne olur?

LastikUsman

Hectopat
Daha fazla  
Laptopa soketine uygun ama var olandan yüksek TDP değeri olan işlemci takarsak ne olur? Sadece daha mı çok ısınır? Bir şekilde ısınma sorununu çözersek kullanabilir miyiz? Bir de BIOS uyumluluğundan bahsediliyor, masaüstü anakartlarından farkı ne ki de dizüstü anakartlarında soket uysa da BIOS sorunu oluşabiliyor? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eski işlemciye göre daha fazla güç çeker. Anakartın yapısı buna uygun değilse çoğunlukla bilgisayar açılmaz zaten. Açılırsa da uzun kullanımda MOSFET'ler zarar görebilir. Ama bu kesin değil dediğim gibi. Üretici daha yüksek güç gerektiren işlemcileri destekleyebilecek bir anakart yapısı kurmuş olabilir.

Fikrimi sorarsanız ben aynı TDP değerinde bir işlemci takmanızı öneririm.

Teşekkürler. Ayrıca, bir rehberde o anakartla takacağınız işlemcili bir bilgisayar yoksa BIOS sıkıntı çıkarabilir yazıyordu. Ben anakartımın desteklediği işlemcileri nasıl öğrenebilirim laptopta? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU-Z yardımıyla anakart modelinizi ve işlemci soket yapınızı paylaşır mısınız?

Gerekli açıklamalar zaten rehberimin içinde var.

Siz buna bakıp sormuşsunuz. Üreticiler BIOS'u kilitleyebiliyor farklı işlemciler için. Ondan dolayı öyle bir uyarı geçtim. Detayları zaten rehberinde mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…