Laptop'da HDD Performansı Nasıl Arttırılır?

Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Laptop'da HDD performansı nasıl arttırılır? Tavsiyeleriniz nelerdir?

HDD'nin performansını arttıran en önemli etken disk birleştirmedir. SSD'ye geçmeden önce her gün disk birleştirirdim. Bildiğim en iyi disk birleştirme programı IObit Smart Defrag bunu kullanabilirsin. Ondan sonra bildiğim ayarlar, ara bellek temizlemeyi kapatacaksın. Ön bellek kullanımını aç ve ön bellekten yazma modunu geri yazmaya al. Bunlar dışında diskin birazının boş olduğundan emin ol. Disk ne kadar dolarsa o kadar yavaşlar. %70'i geçirmemeni tavsiye ederim ve sistem bölümünü küçük tutmaya bak.
Eğer diski yıllardır kullanıyorsan; CCleaner ile boş alanı silerekte biraz performansı arttırabilirsin ama tek sefer yazma modunu kullan. Yüksek tekrarlı üzerine yazma modlarını tavsiye etmem.

Low Level Format at.

Normal reset mi?

HDD'den gereksiz dosyaları silmek ne kadar fark yaratır? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Windows içindeki "Defragment and Optimize Drives" aracını kullanabilirsin. (Bilgisayarımı İngilizce kullandığım için Türkçesini bilmiyorum.)

Windows içindeki "Defragment and Optimize Drives" aracını kullanabilirsin. (Bilgisayarımı İngilizce kullandığım için Türkçesini bilmiyorum.)
Araştırıcam teşekkürler.

Edit: %17 parçalanma tespit edildi. Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…