Laptop'da RAM 4x8 mi olmalı, 4x16 mı?

Bütçe
1500

wexa1n

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i5-8250U / AMD Radeon 530 / 256 GB SSD / 1 TB HDD / 8 GB RAM / MSI MP241CA / Razer Cobra / Philips SPT6307BL
Selamlar saygılar, bayram harçlığıyla laptopun RAM'ini 16 GB yapmayı düşünüyordum ta ki görev yöneticisinde 4x4'ü görene kadar. Ben laptoplarda RAM'lerin tek 8 GB olup diğer slotun boş olduğunu sanıyordum fakat öyle değilmiş sanırsam. Şu an ne yapmam lazım? 8 GB alıp 12 GB mı yapmalıyım yoksa 16 GB alıp 20 GB mı yapmalıyım? 4x16'da düzgün çalışmaz gibime geliyor aradaki farktan dolayı tabii siz daha iyi bilirsiniz ne yapmam gerektiğini.

Hocam elinizdeki dörtlükleri elden çıkarıp 8x8 yapmak bence en mantıklısı.

+16 GB eklemeniz sistemin daha rahat çalışmasını sağlar. Günümüzde 16 GB altı artık yetmiyor. 20GB rahatça götürür sizi.

16 al ileride bir daha 16 alırsın. Eş 8x8 16x16 gibi kullanmak mantikli ancak imkanlar doğrultusunda 16 alman şu an icin mantıklısı. Büyük ihtimalle laptop eskimeye başlar bir 16 daha alır kapatırsın RAM olayını böyle.

Laptop modelini merak etti 4 slotlu laptoplar çok pahalı iş makineleri falan oluyor Monster Semruk tarzı.

Hocam elinizdeki dörtlükleri elden çıkarıp 8x8 yapmak bence en mantıklısı.
Hocam 2 tane 8 GB 1400 TL'ye denk geliyor tek 16 GB 1200 TL'ye denk geliyor hem 200 lira fark var hem 4 GB daha fazla alıyorum 16 GB takarsam.

Laptop modelini merak etti 4 slotlu laptoplar çok pahalı iş makineleri falan oluyor Monster Semruk tarzı.
Hocam laptopum o kadar iyi değil Lenovo V330 eski yani yanlış anlamışsınız birde slot 4 değil 2 slot RAM'ler 4x4.

Hocam 2 tane 8 GB 1400 TL'ye denk geliyor tek 16 GB 1200 TL'ye denk geliyor hem 200 lira fark var hem 4 GB daha fazla alıyorum 16 GB takarsam.

Hocam laptopum o kadar iyi değil Lenovo V330 eski yani.

Hocam bence 4 slot yoktur laptopunuzda o laptop modeli 4 GB RAM'i anakarta lehimli 1 tane de boş slotu var

Hocam bence 4 slot yoktur laptopunuzda o laptop modeli 4 GB RAM'i anakarta lehimli 1 tane de boş slotu var
Tekrar okuyunca fark ettim bende 4 slot yazdığınızı 2 slot var.

4x4 değil, 4+4 diye yazılır öncelikle. 4x4, 4 slotta 4er gb ram takılı anlamına gelir. Siz, ben tek modül 8gb var sanıyordum, yanına bir 8lik daha takardım diye düşünüyordum, ama 4+4 çıktı diyorsunuz. Eğer laptobu oyun için kullanıyorsanız, 4+8 yada 4+16 dengesiz olur, performans düşüklüğü yaşarsın. İki bellek takılıyken ikisinin eşit boyutta olması en sağlıklısı. O yüzden ya 8+8 yap, yada ilerde 32ye yükseltmeyi düşünürsen tek 16lık tak (yine yanına bir 4lük takıp performansı kıyaslarsın istersen). Elde kalan 4lükleri satar elden çıkarırsın, çıkarmazsın senin kararın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…