Laptop'da RAM yükseltmesi nasıl yapılır?

GTX 1050 Ti :D

Kilopat
Laptopumda 8 GB Kingston marka 8GB 2666MHz RAM mevcut. Sanıyorum ki bu RAM'ler 4+4 şeklinde. Anakartı açıp baktığım zaman bir tanesinin anakarta gömülü diğerinin slotta olduğunu gördüm. Slotta olanı çıkarıp yerine 8GB takmayı düşünüyorum nasıl bir RAM almalıyım sistemle uyumlu çalışması ve sıkıntı çıkartmaması için?

Takmayı düşünüyorsanız sökün laptopu bakın içinde ne var aynısından alın. Bence almışken 8+8 alın.

8 Gb gayet yeterli olacaktır kingston kullanıyorum ve önerimim 3200 Mhz takarsan iyi olacaktır

Takmayı düşünüyorsanız sökün laptopu bakın içinde ne var aynısından alın. Bence almışken 8+8 alın.
birisi gömülüymüş hocam ramin

Anakart MHz hızını desteklemeli eğer anakartın desteklediğinden fazla MHz'ye sahip olursa paran boşa gider ve DDR4 olması yeterli. Anakart MHz'ini yukarıdaki seçeneklerden mainboard'ı seçerek görebilirsiniz hocam.

Laptobun içine bakarak almanız daha dogru olur ve en az 16gb öneririm günümüz için

Anakart MHz hızını desteklemeli eğer anakartın desteklediğinden fazla MHz'ye sahip olursa paran boşa gider ve DDR4 olması yeterli.
Eğer mhz degerinden fazla alınırsa ne olur?

Eğer MHz degerinden fazla alınırsa ne olur?

Anakart zaten MHz'i düşürür kendi desteklediği MHz'ye sabitler paraya yazık olur.
Mesela anakart 1333 MHz destekliyor diyelim, eğer siz 2000MHz'lik RAM alırsanız anakart onu 1333MHz'e düşürür 667MHz boşa gider.

Doğrudur anakartlar maalesef gömülü oluyor

Laptopun içine bakarak almanız daha dogru olur ve en az 16 GB öneririm günümüz için.

Hocam cihaz pek günümüze uygun olmayabilir. Lenovo'dan biliyorum bazı cihazlar Max 12 GB RAM destekliyor. Zaten 12 GB RAM'inde yeteceğini düşünüyorum, sanırım cihazda ofis laptopu gündelik işlerinde +8 yapması yeterli olacaktır. DDR5 olsa belki ileriye doğru mantıklı olurdu ancak bu cihaz için fazla masrafa gerek yok bence.

ram desteğinin kısıtlı olma sebebi de zaten bu eski ve ofis laptobu olması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…