Laptoplar Arasında İnternetsiz Bağlantı

ozaerden

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar yurtta kaldığım için ve internetimiz biraz yavaş olduğu için arkadaşımla lan üzerinden oyun oynayamıyoruz, kesintiler oluyor. 2 sene önce anneannemin evindeydik ve orada internet olmamasına rağmen dayım, kuzenlerimin laptopu ile benim laptopumu bir şekilde ortak bir ağa bağladı. Arkadaşım "olmaz öyle şey, telefondan falan internet açmıştır ona bağlanmışsınızdır" diyor ama öyle olmadığına eminim.

Nasıl yaptı bilmiyorum, ki zaten onu soruyorum. :) Benim bilgisayarımdan Ozan diye bir ağ kurdu ve 2 kuzenim de bilgisayarlarından o ağa, herhangi bir wifi ağına bağlanır gibi bağlandı ve 3 kişi gayet güzel Borderlands oynadık. Hatta kuzenimle F1 yarışı falan yaptık. Ancak bu 2 sene önce yapılan bir şey ve dayım, bunu soramayacağım kadar meşgul bir insan. Ben dayımın yaptığı bu ağ kurma işlemini nasıl yapabilirim?

Her hangi bir modemi veya benzeri bir cihaz kullanarak internet olmasa bile cihaza bağlı olan makineler arasında bağlantı kurulabilir. Kısaca LAN kurulması için İnternet bağlantısı gerekmez.

Son düzenleme:
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ama daha dikkatli okursanız sevinirim. Hiçbir cihaz kullanmadan yaptı dayım. LAN kurulması için internet bağlantısı gerekmediğini ben de biliyorum zaten. Ben Ağ ve Paylaşım Merkezi üzerinden hangi yönergeleri izleyerek yapabileceğimi soruyorum.

@MF Kablosuz ağ olabilmesi için cihaz kullanmak lazım değil mi? Hiç cihaz kullanılmadan yapılmış nasıl olur diye soruyor.

Laptop'un zaten dahili kablosuz adaptörü olduğundan herhangi bir cihaza ihtiyacı yok

upload_2014-10-1_16-15-5.png

Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi\Yeni bağlantı veya ağ kurun seçeneğine girdiğinizde bu pencere çıkacak en alttaki kablosuz ağ kur seçeneğinden ağ oluşturup diğer bilgisayarları ağa bağlayabilirsiniz.

Böyle bir şeyin olup olmayacağını sormadım arkadaşlar. Olduğunu zaten biliyorum. Ben "nasıl yaparız" diyorum siz "tabi ki yapabilirsin" diyorsunuz. :)

Stahli'ye teşekkür ederim beni bir tek o anlamış. Yalnız dediğiniz yere baktığımda son 2 seçenek bende gözükmüyor? Yani "Çalışma Alanına Bağlan" seçeneğine kadar var, gerisi yok. Neden olabilir acaba?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı