Laptoplara karşı ön yargıyı yıkmak!

Olaya fiyat olarak baktığın zaman iş değişiyor. Ayrıca işlemci farkı var. En önemlisi de yükseltme imkanı kısıtlı.

Özellikle 1050 Ti'dan sonrasında fiyat farkı çok fazla. Ayrıca 15.6 inç 60 hz monitör ile 24 inç 144 hz monitör arasında da çok ciddi bir fark var. Ama upgrade kısmına katılmıyorum. Ben bir bilgisayarı aldığım zaman en az 4-5 sene kullanıyorum. 4-5 senede işlemcilerin soketleri değişir. Mecbur anakartı da değiştirmen gerekir. Zaten adam akıllı bir upgrade yapacak isem ekran kartımı da değiştireceğim. Şuan bir sistem alsam 4-5 seneye DDR5 RAM'ler çıkar. PSU 5 sene dayanırsa ve güç konusunda hala isteneni karşılıyorsa; PSU, HDD ve kasayı değiştirmem. Zaten o üçü de en ucuz birleşenler. Pekte bir karım olmuyor yani.

Laptop kullanan biri olarak taşınabilirlik haricinde laptop kullanma taraftarı değilim. Masaüstü performansıyla da aradaki fark fiyat olarak azalmıştı. Tekrar eski uçurum farklara gitti. 3.500 TL'ye masaüstüne para verirken yakın performanstaki laptop fiyatı en az 5.000-5.500 TL'den başlıyor.

Leptoplara karşı ön yargılı değilim. Oyunlar için uygun cihazlar olmadığı gerçeğini değiştirmiyor. Bataryası yetmez, 5K'ya toplanan masaüstü bilgisayar gücünü 15K'ya anca alabiliriz, yükseltme imkanı sunmuyor falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…