Laptoplarda 4 GB ekran kartı halen yeterli mi?

emrxt

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, kendime bir laptop almayı düşünüyorum ama 3050 4050 4 GB ekran kartları yüksek performans verir mi sıkıntı yaşayacağım bir oyun olur mu? Önümüzdeki 4-5 sene içerisinde performans kaybına uğrar mı? Laptop için cevaplarsanız sevinirim çünkü eğer performans yeterli olmazsa daha yuksek ekran kartlı PC'leri araştıracagım.

Bazı oyunlarda çok yüksek ayarlarda oynatırken sıkıntı yaratabilir. Orta ayarlarda üzmez.

Orta ayarlarda götürür bazı oyunlarda. bütçe verirseniz öneri yapabiliriz.

Önccelikle şurayı düzeltelim 4050 ekran kartları 6 GB VRAM ile egliyor 4 GB değil. Onun dışında artık 3050 6 GB VRAM'li modellerde laptopların içerişine konmaya başlandı. Ben halihazırda RTX 4050 ekran kartlı laptop kullanıyorum ve AAA denecek oyunları (God of War, RDR2, ghost of tsushime, The Last of Us) Ultra değil de yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynamaktayım. İmkanın varsa 4060'lı model almak en iyisi ama bu ekran kartları da küçümsenmeyecek kadar iyi işler çıkartıyor şu an ve ileriki yıllarda da en azından 2 3 sene sorun çıkartacağını sanmıyorum.

4050 6 GB oluyor benim bildiğim ve gayet yeterli ama 3050 tavsiye etmem hele şimdiki yeni oyunların çoğunun sitem gereksinimlerini kaldıramıyor fakat 4050 6 GB kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…