Laptoplarda Batarya Ömrü

xOmeRx

Hectopat
Daha fazla  
Asus N550JK model laptop 4 senedir kullanıyorum. Her sene temizlik bakımını yaptırırım, şu ana kadar bi sorunla karşılaşmadım.
Cihazın bataryası gömülü olup sökülememektedir. Bataryanın değişme vakti gelmiş midir? Pil ömrünün azalması ne gibi belirtiler verir? Bataryanın maksimum doluluk yüzdesi düşer gibisinden yorumlar okudum.
Batteryinfo programına göre batarya %100'e kadar doluyor. Dolduktan sonra dolum yapmayı kesiyor, ''Boşalıyor, AC Güçte'' diyerek akımı adaptöre yönlendiriyor. Sizce durum nedir?
Bataryanın ölmesi laptop için sorun oluşturur mu? Prizde kullanılmaya devam edilebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
HWmonitor kurup battery kısmına ait görseli atar mısın?

bandicam-2018-11-13-00-04-50-507

üstteki sizin önerdiğiniz program alttakide benim kendi kullandığım program ama farketmiyor galiba istatistikler aynı.Yalnız kendi programımdaki pil aşınma düzeyinin yüzdesi değişkenlik gösterebiliyor bi bakıyorum 80 diyor bi bakıyorum 79 diyor.Değerlendirmeniz için şimdiden teşekkür ederim

Bataryanın pillerinde hala iyi bir kapasite var, herhangi bir pil hücresi ya da bataryanın kartı bozulmadığı sürece kullanabilirsin. İlerde bozulursa bataryasız da kullanabilirsin; yaşadığın yerde sık sık kesinti vs. yok ise problem olmaz. Bozulursa içindeki sağlam hücreleri başka yerlerde değerlendirebilirsin.

Bataryanın pillerinde hala iyi bir kapasite var, herhangi bir pil hücresi ya da bataryanın kartı bozulmadığı sürece kullanabilirsin. İlerde bozulursa bataryasız da kullanabilirsin; yaşadığın yerde sık sık kesinti vs. yok ise problem olmaz. Bozulursa içindeki sağlam hücreleri başka yerlerde değerlendirebilirsin.

Batarya laptoptan cikarılamıyor gömülü...
Neticede oyun oynarken iyi bir fps icin zaten güclü bir elektrik akımı şart oldugundan prizde oynuyorum.Bataryanın ölmesi halinde prizde kullanmaya devam edersem laptop bataryadan zarar görürmü

Merhaba Laptopumun batarya ömrü nasıl ben anlayamadım da yardımcı olabilir misiniz?
6.png

Çok iyi durumda. 86Wh olarak üretilmiş. Şu an 80Wh tam şarj kapasitesi var.

Bu arada bayağı yüksek kapasiteymiş, ne kullanıyorsunuz?

Casper Excalibur G650 Modelini kullanıyorum cihazi alalı yaklaşık 1 yıl oldu hiç bir sorun çıkartmadı Allaha şükür .. gayet memnunum performansından sadece 8 GB lik extradan bir RAM yükseltmesi yapacam, oda youtube da yayıncı olduğum için. Bağlantıya tıkla.

Peki bataryanın tamamen ölmesi halinde laptop prizde kullanılabilirmi ? (Batarya dahili olup sökülemiyor)
Zaten oyun oynadığım için prizde kullanıyorum bataryanın tamamen ölmesi zarar verir mi ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı