Laptoplarda darboğaz olur mu?

Cermen

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Emulator üzerinden mobil bir oyun oynuyorum. MSI Afterburner ile baktığımda oyun hem işlemciyi hem GPU'yu yaklaşık %20 gibi aynı oranda kullanıyor.
GPU'yu uzun süre farklı ayarlarla deneyerek iyi bir performansta çalışacak şekilde overclock yaptım ama oyun sürekli çöküyor ve kapanıyor. Emin değilim ama sanki işlemci GPU'ya yetişemiyor gibi geldi bana. Böyle bir durum olabilir mi?

Laptop özelliklerim:

• ASUS TUF Gaming A15 (2022)
  • AMD Ryzen 7 - 6800H.
  • NVIDIA RTX 3060.
  • 16 GB RAM.
  • 512 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum belki sorunun nedeni Emulator üzerinden mobil oyun oynamandadır, diğer oyunlarda böyle sorun yoksa problem yok, darboğazda yok.

Hangi emülatör ve hangi oyun

Hocam laptoplarda darbogaz olmaz ama konu emulator olunca zaten genel olarak iyi bir performans almanız pek olasi değil kendimden biliyorum telefonumda rahatça oynadigim oyunu emulatorde 60FPS calistirmakta zorlanıyorum.

Telefonlardaki chipsetler amacı gereği bilgisayar oyunlarında ekran kartı darboğazı yapar çünkü telefonlarda asıl odak işlemcidir. İşte bunu tersine çevirdiğinizde yani işlemci önceliğine göre tasarlanmış mobil oyunları GPU'ları aşırı güçlü olan bilgisayarlarda oynadığınızda işlemci darboğazı yapar. Yani şöyle diyebilirim, telefonlardaki chipsetlerdeki işlemciler ekran kartlarını ufack bir gücüyle de besleyebilir ama bilgisayarlarda birbiri ile denk parçalar seçilir. Ondan dolayı emülatör sizin bilgisayarınızı bir telefon olarak gördüğünden ekran kartını sonuna kadar kullanmasına gerek kalmıyor.

Oynadığım tek oyun var CoD Mobile. Başka oyunlarda sorun yapar mı bilmiyorum hiç denemedim. Gameloop zaten ilk çıktığından beri sorunlu bir emulator benimkinden kat kat güçlü masaüstü sistemlerde bile düzgün çalışmıyor. 110-120 FPS alıyorum ama 10 dk'da bir çöküyor. Sanırım dediğiniz gibi emulator'lerin doğası gereği mobil oyunları rahatça oynamak hiçbir zaman mümkün olmayacak. Teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için.

Hocam BlueStacks 5 denediniz mi?

Denedim ve 24 saatlik ban yedim. Tekrar denersem 1 hafta, üçüncü de 10 yıl ban atıyor. Bu oyun sadece GameLoop'a izin veriyor maalesef.

Anladim hocam gecmis olsun GameLoop bende denedim lanet bir emulatordur kendileri.

Anladim hocam gecmis olsun GameLoop bende denedim lanet bir emulatordur kendileri.
Tam facia bir emulator hocam. 1 yerini düzeltirken 5 tane işlevini bozup her güncellemede daha da batırıyorlar. Şu oyunun PC sürümü çıksa ne gerekiyosa alacağım ama o da çıkmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…