Laptoplarda ekran kartı ne kadar önemli?

Birkans

Kilopat

i7 - RTX4080 olanı 65 bin TL.

İ9 - RTX4060 olanı 54 bin TL.

Ekran kartı ne kadar önemli? İşlemci iki kademe düşerken ekran kartı iki kademe yükseliyor ve buna karşın fiyat farkı 11 bin TL yükseliyor. Ekran kartı laptoplarda ne kadar önemli ve masaüstüne göre nasıl bir fark var? Hangi laptop daha F/P?

Son düzenleme:
Oyun oynuyor veya ekran kartını kullanan program kullanıyorsanız kart değişmiyor,ondan önemli.

Aşırı işlemci odaklı iş yapmıyorsanız i9 çok gerekli değil. Oyun performansı olarak çok çekirdek kullanan oyunlarda biraz fark olabilir onun dışında birbirlerine yakınlar.

Gamin laptop kategorisi basligi altinda thread olusturdugunuz icin oyun oynacaginizi varsayiyorum ve cok onemli diyorum. O iki gpu arasinda cok fark var.

Evet oyun oynamak için alacağım mühendislik okursam onun içinde kullanacağım.Peki sizce aradaki 11bin tl fiyat farkına değer mi? Hangisi daha f/p?

Yapmaz hocam, giris seviyesi dusuk bir cpu olmadiktan sonra kolay kolay darbogaz olmaz.

Ben biraz araştırdım. i9 4080 benim de almak istediğim sistem.

RTX 3080 Ti - RTX 4050 4060 ve 4070'in üstünde
Son 2 hane önemli.

4050 kötü. 4060 -4070 arasında fark pek yok.
4070 ile 4080 arasında çok fark var.

her sene alınmıyor.
bi kere alıp en az 6-7 sene kullanacağız.
elimdeki pc 5,5 yıllık asus rog i5 7300hq gtx 1050ti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…