Laptoplarda güç seçeneklerinin ne işe yarar?

Varble

Hectopat
Merhabalar herkese. Bilgisayarım dizüstü fakat dışarıda kullanma ihtiyacım olmadığı için, bataryasını çıkartıp, prize bağlı kullanıyorum.

Oyun oynayacağım zaman, yüksek performansa alıyorum. Yüksek boyutlu dosyalar taşınırken, internetten dosya indirirken kısacası bilgisayar kısmen boştayken güç tasarrufuna alıyorum.

Sorum ise şu: Bu modların ne gibi avantajları ve eksileri var? Ne yaparken hangi moda alsak uygun olur? Yüksek performansta bildiğim kadarıyla işlemci turbo boost teknolojisiyle çalışıyor hızı artıyor ama çok fazla bilgim yok.
Yardımcı olursanız çok sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Performans modları daha çok pil kullanımında önemli. Frekansları limitleyerek daha az güç harcanmasını, daha az ısı üretilmesini ve sonuç olarak daha uzun pil ömrü hedefleniyor. Prize takılı kullanımda size bir avantajı olmaz. Güç tasarrufunda oyun oynamaya çalışırsanız performans alamazsınız doğal olarak. Prize takılı şekilde sürekli yüksek performans modunda kullanmanın da zararı olmaz. Ayrıca bataryayı sağlıklı biçimde korumak isterseniz, şarjını %40-50 civarında bırakıp serin bir yerde saklayın. Buz dolabı gibi yerlere değil de güneş almayan kuru bir yer bulsanız yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…