Laptop'larda İşlemci Değişimi

MSI sitesinde bahsi geçen CR61'in farklı versiyonları var ama chipsetten bu ürün olabilir, karşılaştırıp o olup olmadığını netleştirmek ilk adım olsun.

MSI Global CR61 0M/CR60

Ürün yukarıdaki linkteki ise, orada 3. nesil i3 ve i5 işlemcinin çalışabileceği belirtilmiş.

Ancak laptobunun BIOS versiyonu, eklediğin görüntüde 200, sitede ise o bios sürümü yok, bu mide bulandıran ilk nokta.

İkincisi ise;
senin işlemcin daha önce de belirtildiği gibi sandy bridge mimarili ama linkin download bölümündeki kullanıcı kitapçığında sadece ivy bridge işlemcilerden bahsediliyor.

Bu nedenle ürün linkteki ürün değilse yukarıdakileri tamamen unutup aşağıdan devam et.

Tek başına çalışmalarına yetmemekle birlikte makinandaki chipsete ve sokete uyumlu isteyebileceğin şu ürünler var:

ARK | Intel® Ürünlerini Karşılaştır

TDPsi 45 olanlar daha sıcak çalışır ve güç ister, sendeki 35 lik.
Yani çalışsa dahi, 45lik bir işlemci sana daha güçlü bir adaptör ve soğutma sistemi masrafı çıkartabilir. Soğutamazsan ek parçalarla, sürekli kapanan bir makinan olur.

35lik seçersen dahi yukarıdaki sebeplerden ve aşağıdaki sebepten sıkıntı olabilir.

MSI BIOS sınırlaması yaptı ise o sınırın dışındaki işlemcileri çalıştıramazsın, BIOS sitelerinden BIOS'unu "kırdırman" gerekir.

Sonuç olarak; çok iç açıcı bir noktada bulunmuyorsun, alışveriş öncesi mahalle içi tamircilerin kapısını çalıp deneme yapmadan hiç bir masrafa girme.

Makinan bu ise:www.aldimseni.com: MSI CR61 0M-1022XTR B980 2GB 500GB OB FODS 15.6" - 332.85 Dolar + KDV

yukarıda yazdığım herşeyi unut ve işlemcini yükseltmekle uğraşma.

Satıp işlemci parasını üzerine ekleyip ikinci el i serisi işlemcili başka bir ürün al.

Edit:BIOS Ağustos 2012 tarihli olduğuna göre yukarıdaki işlemcilerden tamamına yakını çalışmayacaktır, tarih olarak uyanlar bile büyük risk. Ne yazık ki Intel senin işlemci serisini uyumlu chipsetlerle eşleştirmemiş.

Ben güncellemeni tavsiye etmem.
1) Çalışma garantisi olmayabilir,
2) İşlemci fiyatları çok pahalı,
3) Stabil çalışma olasılığı düşük.
Bence işlemci değişimi yerine bilgisayarını sat. İşlemci değiştirmem için harcayacağın paranın biraz daha üstüne koy. Masaüstü bilgisayar topla.

Gerçekten çok iyi bir açıklama ve çok yardımcı oldunuz teşekkürler öncelikle.BIOS uptade yapmam ıcın (Mevcut BIOS) hangı adımları takip etmem gerekır peki?Çünkü daha once yaptıgımı hatırlıyorum görüyoruz kı olmamıs.Üreticinin kendi sitesinden ürünün modelini arattırıp bulmustum.Daha sonra BIOS uptade bulup kurdugumu hatırlıyorum ancak basarısız oldugum asıkar..

BIOS ayarlarımda 'UEFI BIOS UPTADE' gibi bir ibare de bulamadım.Uptade nasıl gerceklesır ya da mumkun mudur en ufak bır fikrim yok suanda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…