Laptoplarda işlemci değiştirilebilir mi?

Sadece merakımdan soruyorum. Foruma ve internete de baktım tam bir cevap alamadım. Elimde i5 10300H var. Bunu ileride i7 10750H ile değiştirebilir miyim?
Laptoplarda 4. nesilden sonra işlemci değiştirilemiyor maalesef. (3. nesil de olabilir)

BGA soket değişmez. Anakart ile birleşik farklı jenerasyon işlemci lehimli anakart varsa olabilir direk anakart değiştirerek.

Arkadaşlar konu eski bir konu ancak yanlış bir bilgi var yeni gören arkadaşlarımız için düzelteyim elinizde BGA makinesi bile olmadan işlemciyi değiştirebilirsiniz ancak önemli olan anakart işlemcinin istediği TDP değerini verebilir mi ve anakart-işlemci chipset uyumlu mu bunlar uyumluysa bile işlemci-anakart pin sayısı birbirini tutuyor mu bunlar önemlidir tabii ki de benim de eksik kaldığım konular vardır ancak bunlara dikkat ederseniz büyük ihtimalle cihazınız açılacaktır.

BGA makinesi olmadan lehimli işlemci nasıl sökülüyor ki?

BGA makinesi olmadan lehimli işlemci nasıl sökülüyor ki?

El tabancası gibi bir şey var ama sıcak hava üflüyor eğer o makinenin küçük başlıklı hali ise işin biraz uzun sürer ancak geniş başlıklı hali var ise BGA makinesı gibi işlemciyi ısıtırsın ancak işlemcinin sıcaklığını öğrenmek için 2 tane demir başlıklı termometre alıp sıcaklığını ölçmeni öneririm.

Bu makinenin ismi veya linki var mı? Merak ettim açıkçası.

Bakıyım bulabilirsem link atarım

Bakayım bulabilirsem link atarım.

BOSCH GHG 20-60 2000 W Profesyonel Sıcak Hava Tabancası (Karton Kutu İçerisinde) 0 601 2A6 400 - takımçantam.com'da! bunun özelliklerine bakmadım ancak bu veya daha ucuzu işinize yarayabilir.

BOSCH GHG 20-60 2000 W Profesyonel Sıcak Hava Tabancası (Karton Kutu İçerisinde) 0 601 2A6 400 - takımçantam.com'da! ürün budur hocam alacaksanız işinizi görebilir bu ürün biraz abartı ancak 300 derecelerde ısı veren alette işinize yarayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…